Foto: F64

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš par spīti neveiksmei Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijā arī turpmāk spēlēs kopā vienā komandā un vienojušies cīnīties kopā vēl vismaz trīs gadus ar mērķi kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm 2024. gadā, informēja sportistu pārstāvis Edgars Buļs.

Tāpat duets nolēmis pārtraukt sadarbību ar komandas galveno treneri Marko Solustri no Itālijas. Uz sezonas atlikušajiem turnīriem komandu gatavos perspektīvais pašmāju treneris Rihards Finsters, kurš jau pildīja asistenta pienākumus Solustri vadībā. Par tālāko sadarbību ar Finsteru tiks lemts tuvākajā laikā.

"Protams, mums ir liels sarūgtinājums nekvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm, cikla galvenais turnīrs nav sasniegts. 5 gadu laikā tika ieguldīts milzīgs darbs, tagad ir tukšuma sajūta," neslēpa Samoilovs. "Apzināmies, ka esam likuši vilties mūsu faniem, sponsoriem, arī Latvijas Olimpiskajai vienībai un Latvijas Volejbola federācijai. Bet tas, kas nenogalina, tikai padara mūs stiprākus. Nedēļās nogalē pārdzīvojām, bet jau šodien sēdāmies pie sarunu galda ar Jāni un menedžeri, un esam vienojušies par vēl vienu sadarbības ciklu. Nākamā olimpiāde jau pēc trīs gadiem, un esmu pārliecināts, ka vēl trīs gadus noteikti varam būt konkurētspējīgi pasaules līmenī. 9 gadu laikā labi esam startējuši Pasaules tūrē, arī Eiropas čempionātos, bet mums vēl ir nenokārtoti darbiņi pasaules čempionātos, arī olimpiskajās spēlēs. Centīsimies iepriecināt un izšaut tieši svarīgākajos turnīros."

Jānis Šmēdiņš atvainojās līdzjutējiem par nekvalificēšanos uz Tokijas spēlēm, tomēr norādīja, ka šīs sezonas rezultāti duetam neesot nemaz tik slikti.

"Mums pašiem vairāk par visiem ir sāpīgi netikt uz Olimpiādi, jo ir sajūta, ka mums tur būtu jābūt. Kopumā šogad spēlējām labi, pēc šīs sezonas rezultātiem esam 7. vietā pasaulē, bet olimpiskā kvalifikācija ir tāda kā ir, bija "jāizšauj" kādā turnīrā līdz medaļām, kas diemžēl neizdevās. Neko darīt. Pēc kritieniem jāceļas augšā un jāturpina cīnīties. Esam nolēmuši turpināt spēlēt kopā ar Sašu un cīnīties par Parīzes olimpiskajām spēlēm," sacīja Šmēdiņš. "Pases dati nemelo, paliekam arvien vecāki, bet ja viss būs kārtībā ar veselību un fizisko sagatavotību, tad Parīze ir sasniedzama. Paldies Marko par ieguldīto darbu, atlikušajā sezonas daļā Finstera vadībā gatavosimies Gštādei, Eiropas čempionātam, Romas finālturnīram, kā arī piedalīsimies gandrīz visos Latvijas čempionāta posmos. Šajā nedēļas nogalē mūs varēs redzēt Ventspilī."

Samoilova/Šmēdiņa menedžeris Edgars Buļs norādīja, ka duets nebija šādi pelnījis noslēgt sadarbību uz šādas nots.

"Esam kopā nospēlējuši gandrīz deviņas sezonas, kas pludmales volejbolā ir milzīgs laiks. Ja nospēlēsim visas 12, varam ieiet vēsturē. Redzot mūsu sniegumu pēdējā pusotra gada laikā, esmu drošs, ka "SAMŠMĒ" zīmols būs pamanāms pasaules līmenī vēl vairākus gadus," pauda Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!