Foto: AP/Scanpix
Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandram Samoilovam un Ruslanam Sorokinam Londonas olimpisko spēļu turnīrā ir spēkos ļoti līdzīga apakšgrupa, tāpēc bija svarīgi izcīnīt uzvaru pirmajā cīņā, uzskata Samoilovs.

Kā ziņots, D apakšgrupas pirmajā mačā ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins sestdien ar rezultātu 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs.

"Otrajā un trešajā setā rādījām 95 procentus no savas optimālās spēles," pēc cīņas izteicās Samoilovs. "Pašā sākumā biju satrakojies, bet pēc tam jau gatavojāmies otrajam setam. Pirmajā setā pie rezultāta 7:15 sākām domāt, ka jāgūst pēc iespējas vairāk punkti, lai nākamajos mačos būtu priekšrocības, tomēr, ja izcīnīsim trīs uzvaras neko nevajdzēs skaitīt, un uz to ejam."


"Šī ir ļoti līdzīga grupa, tāpēc uzvarēt pirmajā mačā bija svarīgi," atzina Samoilovs. "Spēles beigās, kad pretiniekiem izdevās atspēlēt trīs mačbumbas, nevarējām daudz pausties emocijām, jo bija jākoncentrējas uz katru izspēli."

"Esam piektais pāris pēc šosezon nospēlēto spēļu daudzuma, tāpēc pieredze mums ir un labi jūtam viens otru. Zaudēta viena spēle vai zaudēts viens sets vēl nav zaudēts karš. Fijalekam sezonas sākumā bija trauma, tomēr tas ļāva viņam atpūsties un pēdējos piecus turnīrus viņš nospēlēja sekmīgi," izteicās Samoilovs.

Savukārt Sorokins pēc cīņas atzina, ka viņu pārņēmušas lieliskas sajūtas un viņš ir apreibis no prieka. "Spēles sākumā bija pārāk daudz emociju. Vajadzēja nomierināties un tad saņēmāmies. Mums bija nepieciešams raksturs, lai salauztu poļu pretestību."

"Iepriekšējās divas spēles viņiem gan bijām zaudējuši, bet tas bija sen. Spēlējam savā līmenī un varam cīnīties ar jebkuru pretinieku," teica Sorokins. "Neviens pāris šajā turnīrā nav vājš un neviens nedrīkst nenovērtēt. Arī Grantu Goldšmidu un Frīdomu Čivu no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR). Iepriekš viņiem tika piešķirts speciālais ielūgums jeb "wild card", bet šoreiz viņiem pašiem vajadzēja kvalificēties, kas pierāda spēkus."

Sorokins piektdien pēdējā brīdī pieņēma lēmumu neiet Londonas Olimpiādes atklāšanas ceremonijas parādē un to vēroja no tribīnēm, bet plkst.23.30 pēc vietējā laika abi pludmales volejbolisti jau bijuši gultā.

Kā pastāstīja Samoilovs, tad ceļš uz olimpisko spēļu ciematu viņiem bijis Holivudas filmu cienīgs.

"Apsargi nevienu nelaida prom. Sajutos, kā Holivudas filmā, tomēr beigās likāmies gulēt laicīgi," sacīja Samoilovs.

D apakšgrupas otrā cīņa Samoilovam/Sorokinam paredzēta pirmdien, kad pretiniekos būs ar 21.numuru izliktie Goldšmids/Čiva, bet grupas pēdējo cīņu latvieši aizvadīs trešdien, kad spēkosies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Tikmēr otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, E apakšgrupas pirmās kārtas cīņā svētdien samēros spēkus ar vāciešiem Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs. Otro maču Latvijas duets aizvadīs otrdien, kad pretiniekos būs ar 20.numuru izliktie Igors Ernandess un Hesuss Viljafans no Venecuēlas, bet E grupas trešajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš ceturtdien tiksies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri Londonā būs izlikti ar piekto numuru.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies no līdz 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!