Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kurš pārī ar Jāni Šmēdiņu ceturtdien izstājās no Rio olimpiskajām spēlēm, pēc neveiksmes neslēpa, ka pats arī gribējis pacīnīties par medaļām, taču nesanāca.

Priekšsacīkšu trešajā spēlē Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 1-2 (16:21, 22:20, 7:15) piekāpās brazīliešiem Evandru Gonsalvešam Oliveiru un Pedru Solbergam Salgadu, tādējādi D grupā ierindojoties ceturtajā vietā un neturpinot sacensības.

"Pirmajā setā bijām vadībā ar 16:15, bet zaudējām. Pat nezinu, kā mēs palikām uz 16 punktiem... Tā nedrīkst spēlēt," sarunā ar žurnālistiem attaisnojumus nemeklēja Šmēdiņš. "Otrajā setā viss bija kārtībā, lai gan viņi bija vadībā, mēs beigās lauzām gaitu un vajadzēja būt labam trešajam setam. Bija vēl 2:2, tad samainījāmies pusēm un tad jau rezultāts auga par labu tikai vienai komandai."

Šmēdiņš atzina, ka spēlē bijis pārāk daudz kļūdu uzbrukumā, līdz ar to aizsardzībā gūtie punkti nedeva labumu. Viņš uzskata, ka visu izšķīra "mazie punkti", jo bija trīs setu cīņas, līdz ar to jau pēc pirmā seta bijis skaidrs, ka nepieciešama tikai uzvara.

"Bet ar tādu spēli uzvarēt nevar," objektīvi noteica Šmēdiņš.

Arī Samoilovs kritiski vērtēja sniegumu. "Ja jau zaudējām, tātad slikti nospēlējām. Ja labi nospēlē, tad parasti uzvar. Negaidījām no Pedru tādas serves. Visi zina, ka Evandru ir pasaulē labākās serves, bet arī ar Pedru servem netikām galā. Es daudz kļūdījos uzņemšanā. Viegla serve it kā, bet viņš palaiž bumbu, tur arī iekritām. Bija jātiek ar to galā, bija jāuzņem 100% servju."

Samoilovs skaidroja, ka, atšķirībā no iepriekšējās spēles, nav bijis uztraukuma un laukumā viņš juties ļoti labi, bijis arī emocionālais lādiņš, bet iegāzusi servju uzņemšana. Arī Šmēdiņš uzsvēra, ka šoreiz labi nospēlēts aizsardzībā un blokā, kur izdevies gūt vairākus punktus, bet tas nav glābis.

"Tā bija "nāves grupa", ko jau teicu pēc izlozes. Varējām gan iegūt pirmo vietu, bet nu sanāca... Visi gaidīja medaļu, paši arī gaidījām medaļu. Tagad 24. vai 25. vieta – vienalga. Olimpiskajās spēlēs neko nevar prognozēt. Paskatieties citas grupas, kādi tur pārsteigumi," piebilda Samoilovs.

Lai gan piedzīvota sāpīga neveiksme, duets plāno turpināt spēlēt, jo "esam pirmie pasaules reitingā". Samoilovs norāda, ka pēc izkrišanas no olimpiskā turnīra viņiem ieplānota nedēļa atpūtai, tad sekos "Grand Slam" turnīrs ASV, Jūrmalas "Masters" un Pasaules tūres noslēguma turnīrs Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!