Foto: F64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins šodien aizvada Londonas olimpisko spēļu grupu turnīra pēdējo, trešo, maču.

D apakšgrupas trešajā spēlē ar 16.numuru izliktie Samoilovs/Sorokins plkst.18.30 pēc Latvijas laika tiksies ar amerikāņiem Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, kuri izlikti ar ceturto numuru.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Samoilovs/Sorokins sestdien ar rezultātu 2-1 (12:21, 21:15, 15:12) pieveica poļus Gžegožu Fijaleku un Mariušu Prudelu, kuriem Londonā piešķirts devītais numurs, bet otrajā cīņā pirmdien ar rezultātu 2-0 (21:13, 21:10) pārliecinoši uzvarēja Grantu Goldšmidu/Frīdomu Čiju no Dienvidāfrikas Republikas (DĀR).

Grupas pirmās kārtas cīņā Gibs/Rozentāls ar 2-0 (21:10, 21:11) pārliecinoši pieveica DĀR duetu, bet pret poļu pludmales volejbolistiem bija spiesti piedzīvot zaudējumu ar 0-2 (17:21, 18:21).

D grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām Samoilovam/Sorokinam ir divas uzvaras, amerikāņi un poļi izcīnījuši pa vienam panākumam, bet DĀR duets zaudējis abās līdzšinējās cīņās.

Pat zaudējuma gadījumā un Polijas dueta panākuma gadījumā Latvijas sportistiem ir labas izredzes uzrādīt vienu no diviem labākajiem rezultātiem starp trešajā vietā palikušajiem duetiem, kas arī dotu vietu astotdaļfinālā.

Polijas un DĀR pāri savstarpējo maču aizvadīs plkst.14.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Tikmēr otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri izlikti ar 17.numuru, E apakšgrupā divās cīņās tikuši pie divām uzvarām, nodrošinot vietu astotdaļfinālā, kas duetam turnīrā garantējis vismaz dalītu devīto vietu.

Pirmajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš svētdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 23:21, 15:9) uzvarēja vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs, bet otrajā cīņā otrdien ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:16) pārspēja Igoru Ernandesu un Hesusu Viljafani no Venecuēlas, kuri izlikti ar 20.numuru.

Grupas pēdējo cīņu latvieši aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri izlikti ar piekto numuru. Šī mača uzvarētāji grupā ieņems pirmo vietu, bet zaudētāji ierindosies otrajā pozīcijā.

Pēc divām kārtām E apakšgrupā pa divām uzvarām ir Latvijas un Nīderlandes duetiem, kamēr Venecuēlas un Vācijas pāri cīnās bez panākumiem.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies no līdz 9.augustam.

24 stundu režīmā līdzjutējiem notikumus Olimpiādē iespējams vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāla pārraidēs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stāsies ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija un viņš nav gatavs startiem.

Pirmo reizi vasaras olimpiskajās spēlēs Latvija pārstāvēta galda tenisā, kā arī cīņā un BMX sportā sievietēm.

Līdz šim visās iepriekšējās vasaras olimpiādēs, kurās pēc neatkarības atjaunošanas startējusi Latvijas delegācija, tā spējusi izcīnīt medaļas - 1992.gadā Barselonā Latvijas sportisti izcīnīja divus sudrabus un vienu bronzu, Atlantā Ivans Klementjevs izcīnīja sudraba medaļu, Sidnejā Latvijas kontā pa vienai zelta, sudraba un bronzas medaļai, Atēnās - četri sudrabi, bet Pekinā atkal tika savākts pilns medaļu komplekts.

Londona ir pirmā pilsēta, kurā vasaras olimpiskās spēles notikušas trīs reizes - iepriekš tās Lielbritānijas galvaspilsētā risinājās arī 1908. un 1948.gadā.

Par medaļām Londonā līdz 12.augustam cīnīsies aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadalīs 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!