Foto: F64

Pretinieki šodien nospēlēja labāk, pēc Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīra apakšgrupas pēdējā mača trešdien atzina Latvijas sportisti Aleksands Samoilovs un Ruslans Sorokins.

Aizvadītajā mačā Samoilovs/Sorokins ar rezultātu 0-2 (10:21, 16:21) piekāpās amerikāņiem Džeikobam Gibam un Šonam Rozentālam, piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā. Tas nozīmē, ka Latvijas sportisti apakšgrupas noslēgumā palika vien trešajā pozīcijā, bet tāpat jau gandrīz ir garantējuši vietu astotdaļfinālā.

"Ļāvām viņiem spēlēt jau kopš paša sākuma un pretinieki arī to izmantoja. Sākumā mums bija slikta serves uzņemšana un tās ietekmē spēle tā arī vairs neaizgāja," pastāstīja Sorokins. "Viņi labi uzservēja un parādījās brāķis. Cerams, ka tādas spēles vairs neattkārtosies, bet pretinieki šoreiz vienkārši bija labāki. Šī spēle ātrāk jāaizmirst."


"Šodien neizvilku nevienu bumbu aizsardzībā. Nebija disciplīna un spēle neaizgāja," izteicās Samoilovs. "Mēģinājām lauzt ritmu, bet Rozentāls spēlēja fantastiski aizsardzībā. Šādos brīžos ir gūti - sāc mainīt savu stilu, bet, kad aizej no tā prom, nevari vairs normāli nospēlēt."

Latvijas sportisti atzina, ka pētījuši tabulu un Samoilovs pat runāja ar pārliecību, ka vieta astotdaļfinālā jau garantēta. Uzreiz nākamajā kārtā iekļūs divas no sešām labākajām grupu trešajām vietām, bet pagaidām teorētiski iespējams, ka pat četrās grupās trešās vietas turnīru beigs ar divām uzvarām.

"Jāskatās, kāda būs izloze. Noskaņosimies un cīnīsimies katrā mačā," stāstīja Samoilovs. "Turpinājumā visas komandas būs tik līdzīgas, ka nav iespējams prognozēt, vai izdevīgāk grupas noslēgumā būt pirmajā vai trešajā vietā."

"Cīnīsimies pret jebkuru pretinieku, kas nāks pretī. Protams, mums ir potenciāli parocīgi un mazāk parocīgi pretinieki, bet, ja grib sasniegt labu rezultātu, vienalga, kas nāk pretī," piebilda Samoilovs.

Kā ziņots, otrs Latvijas duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš savā apakšgrupā divās cīņās tikuši pie divām uzvarām, nodrošinot vietu astotdaļfinālā, kas duetam turnīrā garantējis vismaz dalītu devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!