Foto: F64

Ja svarcēlājs Artūrs Plēsnieks nenervozēs pirmajā disciplīnā - raušanā, tad grūšanā viņš var daudz pacelt, uzskata bijušais sportists, tagad viens no svarcelšanas treneriem Viktors Ščerbatihs.

Ščerbatihs pats startēja četrās olimpiskajās spēlēs, bet pirms četriem gadiem neilgi pirms Londonas olimpiādes nolēma beigt sportista karjeru. Startējot smagsvaru kategorijā (virs 105 kg), Ščerbatihs savulaik izcīnīja sudrabu un bronzu, bet Rio olimpiskajās spēlēs viņš debitē kā viens no svarcelšanas treneriem.

Plēsnieks pirmdien startēs Rio olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 105 kilogramiem. Latvijas svarcēlājs iekļauts spēcīgāko dalībnieku pulkā un startēs A grupā, kas sacensības sāks pulksten 1:00 naktī uz otrdienu.

"Ja viņš nenervozēs raušanā, tad grūšanā var pacelt, cik vajag. Atkārtoju - ja nenervozēs. Sportists visu laiku domā par vingrinājumu, kas neizdodas, un tad ņem pie sirds. Ja mierīgi uz to skatīsies, tad viss sanāks," saka Ščerbatihs. "Daudz darba ieguldīts. Nevajag nervozēt raušanā."

Ščerbatihs bilst, ka treniņos mēdz palīdzēt Plēsniekam, pielabojot viņa tehniku, tomēr viņu pieskatot Ščerbatiha bijušais treneris Eduards Andruškevičs. "Andruškevičs ir viņa treneris, es tur nelienu sacensību dienā. Viņš labāk pazīst sportistu – kāds noskaņojums, kāds garastāvoklis, kas noticis ikdienā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!