Foto: AP/Scanpix
Krievijas paralimpieši, kuriem ir liegta dalība 2016. gada paralimpiskajās spēlēs Rio, gājuši to pašu ceļu, ko šīs valsts vieglatlēti, kad IAAF diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju, vēsta vietējie mediji.

Seši Krievijas paralimpieši ir aicinājuši Starptautiskās paralimpiskās komitejas (IPC) vadību piešķirt viņiem individuālas atļaujas startēt Rio, ziņo aģentūra "R-Sport".

"Es būtu ļoti pateicīgs, ja jūs sakarā ar ārkārtas apstākļiem varētu izskatīt individuālo pieteikumu dalībai paralimpiskajās spēlēs vai izņēmuma kārtā izstāstīt nosacījumus, kā būtu iespējams piedalīties spēlēs. Es tiku, ka īstie "netīrās" shēmas vaininieki ir jāsoda un viņus vajag izolēt no sporta darbības. Es negribu zaudēt krāpniekiem un negribu ar tādiem sacensties, pat ja viņi ir krievi. Taču vēl vairāk es ticu tam, ka nevainīgiem cilvēkiem nav jācieš krāpnieku dēļ, kuri centās apmānīt tīros sportistus," teikts paralimpiešu vēstulē, ko iesnieguši Aleksejs Obidennovs, Svetlana Moškoviča, Natālija Januto, Aleksejs Ašpatovs, Oļesja Vladikina un Margarita Gončarova.

Kā ziņojām, Riodežaneiro olimpisko spēļu laikā IPC nāca klajā ar paziņojumu, ka no gaidāmajām paralimpiskajām spēlēm izslēgta visa Krievijas komanda, nevis atsevišķu sporta veidu pārstāvji, kā tas bija ar olimpiešiem. Krievijas Paralimpiskā komiteja iesniedza apelāciju Sporta Arbitrāžas tiesā (CAS)< taču tā tika noraidīta.

Pēc 2015. gada nogalē piespriestās diskvalifikācijas atstāšanas spēkā, kas nozīmēja arī liegumu piedalīties olimpiskajās spēlēs, vairāk nekā 100 Krievijas vieglatlētu iesniedza individuālus pieteikumus, taču tie netika akceptēti. Īpaši smagi šo diskvalifikāciju pārdzīvoja slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, kurai šī būtu atvadu olimpiāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!