Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova pēc izstāšanās no Tokijas olimpiskā vienspēļu turnīra neveiksmē vainoja sevi, jo pati izlaidusi spēli no rokām, kas ļāvis pretiniecei sajust pārliecību un lauzt cīņas gaitu.

Sevastova pirmās kārtas mačā vairāk nekā divu stundu ilgā cīņā lielā svelmē ar 6-2, 4-6, 2-6 zaudēja francūzietei Fionai Ferro. Pēc uzvarēta pirmā seta otrajā Sevastova bija vadībā ar 3-0 un diviem breikiem, bet izlaida drošo pārsvaru, piedzīvojot neveiksmi savā olimpiskajā debijā.

"Sāku darīt pārāk daudz stulbību. Labi, pēc 3-0 otrajā setā zaudēju vienu breiku, bet vajadzēja spēlēt tālāk, nevis zaudēt koncentrāciju, sākt runāt un pazaudēt spēli. Diemžēl, tā man dažreiz gadās. Man tā ir vājā puse, ka varu pazaudēt spēles ritmu. Šogad nebija bijusi neviena tāda spēle. Pirmā reize šogad, kad visu pazaudēju," sarūgtinājumu neslēpa Sevastova, kura nebaidījās kritizēt sevi.

"Sāku spēlēt labi. Nespēlēju perfekti, bet spēlēju solīdi un tas bija pietiekami, lai būtu 6-2, 3-0. Kad zaudē vienu geimu tajā pusē, kur grūti servēt, vajag vienkārši tālāk spēlēt, nevis sākt runāt un pazaudēt savu servi, savu kreiso sitienu, sākt sliktāk kustēties, utt. Tur bija daudz iemeslu. Viņa to redzēja un labi izmantoja. Viņa atrada savu spēli, sāka spēlēt labāk un labāk, dabūja vairākas bumbiņas, nebija vairs to kļūdu, kas pirmajā setā."

Pēc otrā seta tenisistēm bija "karstuma pauze", lai atpūstos un atveldzētos, jo kortos svētdien valda pamatīga svelme. "Domāju, ka karstuma pauze man palīdzēs, nomierināšos un būs labāk, bet šajā karstumā kaut kā nepalīdzēja. Viņa spēlēja tālāk, kā iesāka labāk, un mans līmenis diemžēl bija sliktāks."

Sevastova atzīst, ka karstumā nav patīkami, tomēr sākumā jutusies labi un svelme nav traucējusi. Liepājniece atkārtoti norādīja, ka zaudēja ne jau tāpēc, ka nebija fiziski gatava, bet gan tāpēc, ka "slikti spēlēju un viņa sāka labāk spēlēt". "Par fitnesu varam runāt visu laiku, bet mēs zinām, kādi ir apstākļi, un bija arī šī desmit minūšu pauze."

Trešajā setā Sevastova pēc zaudēta serves geima spēja lauzt pretinieces servi, tomēr uzreiz zaudēja atkal savu servi un drīz vien arī visu maču. "Atguvu kaut ko mentāli (pēc "break back"), bet savu spēli neatguvu. Pēc otrā seta un arī otrajā setā, kad zaudēju koncentrāciju, man vairāk nebija pārliecības sist kreiso sitienu, kustējos slikti uz kreiso, serve bija katastrofāli slikta. Tā nevar servēt, vienmēr dabūsi breiku. Bija grūti spēlēt laukumā, kaut kā …"

"Jātrenējas tālāk. Labi, ka tenisistiem tas nav pēdējais turnīrs. Nākamnedēļ turnīrs, tad vēl viens turnīrs, un tad "US Open". Ja vinnētu spēli, būtu pārliecība. Nejutos varbūt super labi, bet uz spēli gāju pietiekami pārliecinoši un gandrīz vinnēju. Bet gandrīz tenisā nav pietiekami. Gandrīz ir tikai gandrīz," piebilst Sevastova.

Sevastovai tagad būs vairāku stundu atpūta, bet tad kopā ar Jeļenu Ostapenko jāpiedalās olimpisko spēļu dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!