Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pēc izstāšanas no Tokijas olimpisko spēļu dubultspēļu sacensībām neslēpa sarūgtinājumu, ka abām nozīmīgās sacensības beigušās jau pirmajā dienā.

Ostapenko un Sevastova svētdien sākumā piedzīvoja zaudējumus savos vienspēļu mačos, bet vēlāk dubultspēlēs ar 6-4, 1-6, 5:10 zaudēja austrālietēm Samantai Stosurai / Elenai Peresai.

"Žēl, kas viss tā sākās un tik ātri beidzās. Viss kaut kad beigsies, arī profesionālā karjera. Bet mēs spēlējām olimpiskajās spēlēs, un mums šodien bija iespēja uzvarēt. Nepaveicās. Daži geimi otrajā setā nebija labi nospēlēti, bet spēles "taibreiku" varējām "paņemt". Žēl, ka tik ātri beidzās," sacīja Sevastova.

Lai gan abas tenisistes svētdien aizvadīja smagas vienspēles, dubultspēles fiziski abas izskatījās labi un vizuāli nevarēja redzēt iepriekšējo cīņu sekas. "Tas ir "fake"," jokojot sacīja Sevastova, kurai pievienojās Ostapenko. "Tā ir maska."

"Ja būtu svaigākas un spēlētu vismaz nākamajā dienā, tad varbūt emocijas aizietu (pēc zaudējumiem vienspēlēs) un būtu mentāli svaigākas. Varbūt būtu vieglāk spēlēt. Bet tāpat nospēlējām labi. Varējām nospēlēt labāk, bet žēl, ka tas viss jau beidzies vienā dienā. Vienu spēli zaudē un viss – mājās."

Gan Ostapenko, gan Sevastova norādīja, ka šodien kortā tiesneši pieļāvuši kļūdas, kas dažreiz var pavērst cīņas gaitu citādākā gultnē.

"Vienspēlē nebija tik daudz epizožu, tur es pati biju vainīga. Bet dubultspēlēs bija vairākas epizodes," uzskata Sevastova.

"Viena epizode bija otrajā setā pie 0-3. Mēs pat ar Nastju aizgājām apskatīties, bija zīme no bumbiņas palikusi. Domāju, ka nokliegs autu, bet viņa neko nepateica. Ja to geimu paņemtu, tad varbūt nobreikotu viņas, un izlīdzinātu spēli. Bet diemžēl tiesneši kļūdās, un viena, divas kļūdas var daudz ko izmainīt visa mača gaitā. Dažreiz es padusmojos, bet man liekas, ka kādas piecas reizes vismaz kļūdījās tiesneši," klāstīja Ostapenko.

Sevastova piebilda, ka Tokijas tenisa centrā ir arī ar "hawk eye" sistēmu aprīkoti korti, kas dotu iespējas apstrīdēt tiesnešu lēmumus, tomēr Latvijas tenisam neveiksmīgajā sestajā kortā nebija šādas sistēmas.

"Nebija tā labākā, bet arī ne sliktākā spēle no mūsu puses. Ilgi neesam spēlējušas kopā, bet sākām solīdi. Te arī ir grūti spēlēt. Viņas arī nespēlēja baigi labi. Beigās Peresa vairāk spēlēja kā dubultspēlēs, turklāt viņa ir kreile," saka Sevastova.

Ostapenko pievienojās Sevastovas teiktajam par Peresu, kura izmantojusi savas kā kreiles priekšrocības. "Viņām priekšrocība, ka bumbiņa te augsti atlec, un viņas spēlēja ar to "spin" griezienu. Ja bumbiņa neatlektu tik augstu, būtu varbūt vieglāk."

"Bet viņas izšķirošajos brīžos nospēlēja kā dubultspēlēs. Mums varbūt nepaveicās "taibreikā", jo spēlē līdz desmit punktiem viss kaut kas var notikt," piebilda Sevastova, kurai piebalsoja Ostapenko. ""Taibreiks" ir kā loterijas biļete. Ja ir variantu uzvarēt ātrāk, tad labāk nevilkt līdz tam. Bet – kā ir, tā ir."

Sevastova šobrīd neplāno spēlēt dubultspēlēs, jo vairāk koncentrēsies vienspēlēm. Liepājniece gan pieļāva iespēju, ka varētu ar Ostapenko uzspēlēt dubultspēles kādā turnīrā, kad tuvosies Billijas Džīnas kausa izcīņa valstsvienībām. Arī Ostapenko piekrita, ka pirms Billijas Džīnas sacensībām abas varētu nospēlēt kādu dubultspēļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!