Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas tenisistēm Jeļenai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai svētdien, 25. jūlijā, būs ļoti saspringta diena, jo nāksies aizvadīt gan vienspēles, gan abām pārī spēlēt dubultspēļu pirmajā kārtā, turklāt visi mači notiks vienā un tajā pašā kortā.

Sestdien Tokijas olimpiskajās spēlēs ir pirmā pilnā sacensību diena, un sacensības sākuši arī tenisisti. Latvijas abām tenisistēm pirmā spēļu diena ir brīva un viņas var vēl pieslīpēt nianses treniņos, bet svētdien Ostapenko un Sevastovu gaida saspringts grafiks.

Pulksten 5 pēc Latvijas laika sestajā kortā Sevastova sāks cīņu pret francūzieti Fionu Ferro, bet pēc šī mača šajā pašā kortā Ostapenko spēlēs pret Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) pārstāvi Jeļenu Vesņinu. Pēc Ostapenko spēles sekos vēl viena dāmu vienspēļu cīņa, bet tad sestajā kortā Ostapenko un Sevastova spēlēs pret austrālietēm Samantu Stosuru un Elenu Peresu.

Sevastova šobrīd WTA rangā ieņem 53. vietu, bet Ferro ir 64. vietā. Abas tenisistes savā starpā līdz šim nav spēlējušas. Otrajā kārtā šī pāra uzvarētāja spēlēs pret pasaules ranga līderi austrālieti Ešliju Bārtiju, vai spānieti Sāru Sorrivesu-Tormo, kura WTA rangā ir 48. vietā.

Ostapenko pēc veiksmīgi aizvadītiem pēdējiem pāris mēnešiem WTA rangā pakāpusies uz 30. vietu, bet Vesņina atrodas vien 305. vietā, jo šogad profesionālajā tenisā atgriezusies pēc bērniņa piedzimšanas.

Ostapenko un Vesņinas ceļi vienspēlēs krustojušies divas reizes, un abās spēlēs uzvarējusi Vesņina. 2016. gadā Madrides turnīrā Ostapenko zaudēja ar 5-7, 0-6, bet divus gadus vēlāk Dubaijā piekāpās ar 1-6, 6-7 (6:8).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!