Foto: AP/Scanpix
Uztraukums pārgāja uz kājām un kājas kļuva "mīkstas", pēc neiekļūšanas Rio olimpisko spēļu finālsacensībās atzina Latvijas šķēpmetēja Sinta Ozoliņa.

Kvalifikācijas sacensībās Ozoliņai labākais bija pirmais no trijiem mēģinājumiem, kurā sasniedza rezultātu 60,92 metri. Kopvērtējumā viņa ieņēma 14. vietu, bet finālā iekļuva 12 labākās, starp kurām bija arī Madara Palameika.

"Neprasiet, ko es izdarīju nepareizi. Esmu atbraukusi šeit, lai pārstāvētu Latviju, esmu pelnījusi šo vietu un tas ir pareizi. Sākums bija cerīgs, bet stress iegāja kājās, nebija ātruma, nebija metiena garuma. Jāsamierinās ar to," saskumusi par neiekļūšanu finālā bija Latvijas šķēpmetēja. "Rezultāts nav slikts, bet ar 61 metru finālā nevar tikt. Nebija iekšējs stress, bet tas satraukums pārgāja uz kājām, tās kļuva "mīkstas". Uzkurini, uzkurini sevi, bet kaut kādā brīdī pārdedz."

Ozoliņa atzina, ka kvalifikācijas normatīvs 63 metri bija ļoti augsts, bet vietu finālā varētu garantēt 62- 62,50 metru tāls raidījums. Kā vēlāk izrādījās, vietu finālā nodrošināja arī 61,63 metru tāls raidījums, līdz ar to Ozoliņu no fināla šķīra 71 centimetrs.

"Esmu šī gada labākajā formā, nesanāca labākais metiens. Bijām fiziskajā "bedrē", bet tad redzēju, ka rāpjamies ārā, pēdējos trijos mešanas treniņos to redzēju. Varēju mest tuvu personīgajam rekordam (64,38 metri). Ir rūgtums. Nevienam citam man nekas nav jāpierāda – tikai pašai sev," atzīst sportiste.

Ozoliņai šīs bija trešās olimpiskās spēles karjerā. Pirms četriem gadiem Londonā viņa izcīnīja 11. vietu, bet 2008. gadā Pekinā ieņēma 20. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!