Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš trešdien Tokijas olimpisko spēļu individuālajās riteņbraukšanas sacensībās izcīnīja 30. pozīciju, bet par olimpisko čempionu kļuva slovēnis Primožs Rogličs.

Dalībniekiem bija jāveic 44,2 kilometru gara un reizē arī smaga trase. Daļa trase veda pa Fudži autotrasi, tomēr neiztika arī bez lielākiem kāpumiem. Divas reizes bija jāpievar Šibantas kāpums, kura garums sasniedza divus kilometrus, bet stāvuma pakāpe 6,2 procentus. Pa divām reizēm riteņbraucēji veica arī "Pit Lane" kāpumu, tā garumam sasniedzot 1,4 kilometrus.

Individuālajā braucienā sportisti trasē devās pa vienam ar pusotras minūtes intervālu. 39 riteņbraucēji bija sadalīti trīs grupās, un latvietis startēja otrajā.

Skujiņš trasē devās ar 21. starta numuru, un viņš distanci veica stundā divās minūtēs un 4,93 sekundēs (1:02:04.93), kas bija par septiņām minūtēm lēnāks laiks nekā sacensību uzvarētājam slovēnim Primožam Rogličam. Skujiņam šīs ir otrās olimpiskās spēles, bet pirmo reizi viņš piedalījās individuālajās sacensībās.

Skujiņš ir izteikts grupu sacensību braucējs, tomēr viņš nelaida garām iespēju pacīnīties arī individuālajā distancē. Latvijai sākotnēji nepienācās kvota, tomēr dalības iespēja tika nopelnīta pēc citu valstu pārstāvju atteikšanās startēt.

Rogličs 44,2 kilometru garo distanci veica pārliecinoši, finišu sasniedzot 55:04,19 minūtēs. Viņš tuvāko sekotāju Tomu Dumulēnu apsteidza par minūti un 1,39 sekundēm, savukārt bronzas medaļu ieguva Austrālietis Roens Deniss (+1:03,90).

31 gadu vecajam Rogličam šī ir pirmā olimpiskā medaļa karjerā. Pirms četriem gadiem Riodežaneiro viņš grupas braucienā bija 26. vietā, bet individuālajā braucienā – 10. Tokijā grupas braucienā viņš ierindojās 28. pozīcijā.

Dumulēns otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas šajā distancē izcīnīja sudrabu, bet Denisam šī arī ir pirmā olimpiskā medaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!