Foto: RIA Novosti/Scanpix

Slavenā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, kura visskarbāk kritizēja Krievijas vieglatlētu diskvalifikāciju un aizliegumu startēt 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, Starptautiskajā Vieglatlētikas federācijā (IAAF) iesniegusi pieteikumu startam Olimpiādē kā neatkarīga sportiste, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Iepriekš Isinbajeva sarunā ar ārzemju medijiem kategoriski noraidīja iespēju Rio startēt kā neatkarīga sportiste.

Krievu vieglatlētiem, kuri vēlas startēt Riodežaneiro un jūlijā Amsterdamā notiekošajā Eiropas čempionātā, tas jādara kā neatkarīgiem sportistiem, jo IAAF ir atstājusi spēkā Krievijas Vieglatlētikas federācijas (KVF) diskvalifikāciju, kas nozīmē aizliegumu šīs valsts sportistiem startēt jebkādās oficiālās vieglatlētikas sacensībās, ieskaitot olimpiskās spēles.

Taču krievu vieglatlētiem ir dota iespēja startēt, ja viņi to dara kā neatkarīgi sportisti, iesniedzot IAAF attiecīgu pieteikumu, un ja viņi spēj pierādīt, ka nekādi nav saistīti ar Krievijas antidopinga sistēmu.

KVF apstiprināja, ka Isinbajeva ir viena no vieglatlētiem, kas iesniegusi šādu pieteikumu. To pašu izdarījuši arī barjerskrējējs Sergejs Šubenkovs un augstlēcēja Marija Kučina. Iepriekš tika atklāts, ka šādu sportistu esot "ap desmit", bet jaunākā informācija liecina, ka viņu skaits jau sasniedzis 80, atklājusi IAAF.

Viņu pieteikumus izvērtēs IAAF Dopinga pārskata valde.

"IAAF izdarīs paziņojumu un sniegs publisku komentāru par tiem Krievijas sportistiem, kuri atbilst visiem kritērijiem, lai piedalītos starptautiskās sacensībās kā neatkarīgi sportisti, un tikai pēc tam, kad šie lēmumi tiks paziņoti atlētiem," portālam "insidethegames.biz" atklāja federācijā.

Eiropas čempionāts Nīderlandes galvaspilsētā Amsterdamā sāksies 10. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!