Foto: Reuters/Scanpix
Brāļi Ladislavs un Peters Škantari ceturtdien kļuvuši par olimpiskajiem čempioniem kanoe slalomā divnieku ekipāžām, bet dāmām smailīšu vieniniekos uzvarēja spāniete Maijalena Šuro.

Skantari trasi veica 101,58 sekundēs, par nepilnu pussekundi ātrāk nekā otrās vietas un sudraba medaļu ieguvēji, briti Deivids Florenss un Ričards Hunslovs.

Bronzas medaļas tika francūžiem Gotjē Klosam un Metjū Pešē, kuri skaidrību par tikšanu uz goda pjedestāla ieguva tikai pēc pēdējā dalībnieka finiša, jo čehi Jonass Kašpars un Mareks Sindlers, kuri startēja priekšpēdējie, distances vidū līderu grafiku apsteidza par pusotru sekundi. Tomēr čehiem neizdevās tikt galā ar straumi un viņu laiva apgāzās. Kašpars un Sindlers tika līdz finišam, taču bija spiesti samierināties ar astoto vietu.

Sievietēm smailīšu vieniniekos negaidīti uzvarēja 33 gadus vecā spāniete Maijalena Šuro, kura salīdzinoši nesen kļuvusi par māmiņu. Viņai Rio olimpiskajā trasē izdevās apsteigt pasaules ranga līderes un Londonas olimpiādes bronzai pievienot zeltu.

Sudraba medaļu ieguva jaunzēlandiete Lūka Džonsa, bronzu - austrāliete Džesika Foksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!