Foto: FIBA
Slovēnijas basketbola izlase trešdien Kauņā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē izcīnīja graujošu uzvaru.

Slovēnija B grupas pirmajā spēlē ar 118:68 (33:9, 31:21, 26:14, 28:24) sagrāva Angolu.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Zorans Dragičs, bet Luka Dončičs 17 minūtēs izcēlās ar 13 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, deviņām rezultatīvām piespēlēm, piecām pārtvertām bumbām un 26 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija labākais rādītājs visā mačā.

Dončičs lielāko daļu spēles laika iekrāja pirmajā puslaikā, otro spēles nogriezni būtībā noraugoties no rezervistu soliņa.

Angolas valstsvienībā 15 punkti un sešas atlēkušās bumbas Janikam Moreiram.

Slovēnijas izlase šajā mačā spēlēja ar 11 basketbolistiem, visiem spējot gūt vismaz piecus punktus.

Angolas izlase turnīra pirmajā spēlē piekāpās Polijai, kā rezultātā pusfinālā no šīs grupas iekļuvušas Slovēnija un Polija.

Turpat Kauņā A grupas spēlē Venecuēla ar 94:80 (27:18, 29:20, 14:28, 24:14) uzvarēja Dienvidkoreju.

Heislers Giljents Venecuēlas valstsvienības labā guva 17 punktus un izcīnīja piecas bumba zem groziem, bet pa 16 punktiem iemeta Pedro Čurio un Maikls Karera, kuram arī 12 atlēkušās bumbas. Otrā laukuma pusē ar Lī Hjunjungs iemeta 18 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem, kamēr pa 17 punktiem guva Lī Daesungs, kuram arī astoņas piespēles, un desmit atlēkušās bumbas izcīnījušais Ra Guna.

Venecuēla pēc divām spēlēm ar vienu uzvaru ir A grupas līdere, panākums vienīgajā mačā ir arī Lietuvai, bet dienvidkorejieši piedzīvojuši zaudējumu.

Tikmēr Splitā Meksika A grupas spēlē ar 72:64 (18:16, 13:20, 19:7, 22:21) pieveica Krieviju.

Fransisko Kruzs uzvaru sekmēja ar 21 punktu un piecām bumbām zem groziem, taču pa 11 punktiem pievienoja Pauls Stols un Gustavo Ajons, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas un sešas piespēles. Krievijas izlasē 13 punkti Semjonam Antonovam, kamēr Andrejs Voroncevičs izcēlās ar 11 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un sešām piespēlēm.

Bez abām augstāk minētajām komandām A grupā Splitā spēlē arī Vācija. Meksika jau ir nodrošinājusi sev vietu pusfinālā.

B grupā trešdien savā starpā tiekas Brazīlija un Horvātija. Vēl šajā grupā spēlē arī Tunisija.

Savukārt Belgradā trešdien savstarpēju maču aizvada Filipīnas un Serbija.

Kvalifikācijas turnīri noris Serbijas galvaspilsētā Belgradā, Lietuvas pilsētā Kauņā, Horvātijas pilsētā Splitā un Kanādas pilsētā Viktorijā.

Tokijas olimpiskajās spēlēs iekļūs četras izlases, kuras būs izcīnījušas uzvaru savos kvalifikācijas turnīros. Grupu turnīra spēles noritēs līdz 2.jūlijam, bet nākamajās divās dienās tiks aizvadīti pusfināli un fināls.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīri notiks no 29.jūnija līdz 4.jūlijam.

Tokijas olimpiskajām spēlēm jau kvalificējušās Argentīna, Austrālija, Francija, Irāna, Nigērija, Spānija, ASV un mājiniece Japāna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!