Foto: Publicitātes foto
Latvijas smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs Londonas olimpiskajās spēlēs varētu startēt arī vieniniekos, pastāstīja sportista treneris Aigars Aglenieks.

Kā ziņots, izcīnot sesto vietu pagājušā gada pasaules čempionātā, Rumjancevs kopā ar Kristu Straumi kvalificējās Olimpiādei 200 metru distancē.

"Tie kas kvalificējušies divniekā, kā mēs, drīkst startēt arī vieniniekos, jo tādā veidā cilvēku skaits nepalielinās, " teica Aglenieks. "Esam vienojušies, ka viņš to drīkstēs darīt, ja tas netraucēs startam divniekos, kas ir galvenais."

Tomēr kalendārs šādai savienošanai izskatās nepateicīgs, jo vieninieku un divnieku starti plānoti viens pēc otra - 10.augustā plkst.11.51 pēc Latvijas laika plānots uzsākt kvalifikāciju vieninieku 200 metros, bet jau 12.33 uz starta stāsies divnieki. Pēc tam plkst.13.02 plānoti vieninieku pusfināli, bet vēl pēc 42 minūtēm sāksies arī divnieku pusfināli.

Treneris piekrita, ka olimpiskajās spēlēs smaiļošanā nestartē daudz sportisti, bet uzsvēra, ka visi startējošie ir labākie. Latvijas divniekam pirmais mērķis Olimpiādē būs iekļūt A finālā. "Pēc tam jau sāksies jauna dzīve."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!