Foto: F64
Latvijas pludmales volejbolistu Mārtiņa Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa otrā uzvara Londonas olimpisko spēļu turnīrā otrdien bija lieliska dāvana Šmēdiņam viņa 25 gadu dzimšanas dienā, pēc panākuma izteicās sportists.

Kā ziņots, Pļaviņš/Šmēdiņš Londonas olimpisko spēļu turnīra otrajā mačā otrdien ar rezultātu 2-0 (21:14, 21:16) uzvarēja Igoru Ernandesu un Hesusu Viljafani no Venecuēlas.

Latvijas sportisti tādējādi svinēja savu otro uzvaru apakšgrupu posmā, nodrošinot vietu astotdaļfinālā, kas duetam turnīrā garantējis vismaz dalītu devīto vietu.


"Šī ir labākā dzimšanas dienas dāvana, ko no rīta teicu arī Mārtiņam. Viņš palīdzēja man pie šīs dāvanas tikt," pēc uzvaras izteicās Šmēdiņš. "Labi cīnījāmies, nospēlējām savā līmenī. Esmu apmierināts. Mūsu grupā visas spēles ir saspringtas, tomēr šis pāris bija nedaudz vājāks par citiem. Tiesa, ja mēs nenoskaņotos, noteikti būtu zaudējuši."

Pļaviņš/Šmēdiņš sacensībās izlikti ar 17.numuru, savukārt Venecuēlas duetam šajā turnīrā ticis 20.numurs.

"Labi, ka spēles laikā sāka līt lietus, jo bumba bija smaga, bet mums tas nāca par labu," piebilda Šmēdiņš. "Par nākamajiem pretiniekiem un tā mača stratēģiju sāksim domāt jau šodien vai rīt. Tie ir mums zināmi, tomēr neparocīgi pretinieki."

Kā ziņots, pirmajā mačā Pļaviņš/Šmēdiņš svētdien ar rezultātu 2-1 (19:21, 23:21, 15:9) uzvarēja vāciešus Kaju Matisiku/Jonatanu Erdmanu, kuriem turnīrā ticis astotais numurs. Savukārt grupas pēdējo cīņu latvieši aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Ričardu Šuilu/Reineru Numerdoru no Nīderlandes, kuri izlikti ar piekto numuru.

"Šajā spēlē atkal tika spēlēts uz mani. Esmu pieradis, ka uz mani servē. Varbūt tas pat ir labi, jo Jānim šī ir pirmā Olimpiāde," uzsvēra Pļaviņš. "Galvenais, lai viņš atsit bumbu un liek pretiniekiem atkal servēt uz mani."

Pļaviņš bija pārliecināts, ka izcīnītā uzvara garantē duetam vismaz devīto vietu, atkārtojot savu sasniegumu iepriekšējā Olimpiādē, kad Pļaviņš startēja kopā ar Aleksandru Samoilovu. Mazliet vēlāk Pļaviņa teiktais piepildījās, jo labvēlīgi latviešiem noslēdzās otra grupas cīņa.

"Soli atpakaļ noteikti neesam spēruši, ceram uz labu rezultātu astotdaļfinālā. Centīsimies, lai būtu par pakāpienu augstāk. Tomēr visas komandas šajā turnīrā spēlē ļoti labi, cīnās par katru punktu. Nevar stāvēt un urbināt degunu," piebilda Pļaviņš. "Domāsim, ko darīt ar divus metrus un trīs centimetrus garo Šuilu. Parasti pret viņiem spēlējam uz Numerdoru, taču šoreiz spēlēsim uz garo, lai viņam pēc servēm jāskrien uz bloku. Tā būs papildu slodze, kas viņu nogurdinās."

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas paliks trešajā vietā, bet tiem piepulcēsies vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīs papildus izslēgšanas kārtu.

Kvalifikācijas sacensības pludmales volejbolā ilgs sešas dienas, bet kopumā "bīčisti" sacentīsies līdz 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!