Foto: AP/Scanpix
Latvijas soļotājs Igors Kazakevičs sestdien Londonas olimpiskajās spēlēs 50 kilometru distancē ierindojās 45.vietā, bet ar jauno olimpisko rekordu zelta medaļu izcīnīja krievs Sergejs Kirdjapkins.

Kazakevičs jau distances sākumā necentās turēt līderu noteikto tempu un turējās starp "otrā ešelona" soļotājiem. Lēnām kāpinot tempu, Kazakevičs pie 30 kilometru atzīmes bija pakāpies uz 39.vietu, taču turpinājumā nespēja soļot tik ātri. Pēc 40 kilometriem Latvijas soļotājs bija jau noslīdējis uz 51.vietu, bet pēdējos desmit kilometros pakāpās par sešām pozīcijām.

Finišā viņa rezultāts bija četras stundas un 6:47 minūtes.

Ar jaunu olimpisko rekordu – trīs stundas un 35:59 minūtes – triumfēja krievs Kirdjapkins, kurš iepriekšējo rekordu laboja par 1:10 minūti. Krievu soļotājs vēl pēc 40 kilometriem bija kopējā grupā, bet tad spēja aizbēgt no konkurentiem un pēdējos piecus kilometrus jau veica vienatnē.

54 sekundes viņam zaudēja austrālietis Džareds Talents, kurš sasniedza jaunu personisko rekordu. Tāpat personisko rekordu sasniedza bronzas medaļu izcīnījušais ķīnietis Tjanfens Si, kurš uzvarētājam zaudēja 1:17 minūti.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!