Foto: F64
Latvijas soļotājs Arnis Rumbenieks Londonas olimpiskajās spēlēs gatavojas startēt "uz pilnu banku", pastāstīja sportists.

"Pašlaik trenējamies Ventspilī, gatavojamies, izlidosim 2.augustā. Visu laiku turpinām treniņus, cenšamies attiekties kā pret ikdienišķām sacensībām," izteicās Rumbenieks. "Lielākās emocijas būs pēc starta. Galvenais mērķis ir finišēt ar augstvērtīgu rezultātu, tomēr izvirzīto uzdevumu paturēšu pie sevis."

"Gāja smagi un bija liela atbildība, tomēr pēc tam, kad normatīvs bija izpildīts, uzreiz palika daudz vieglāk," Rumbenieks stāstīja par sacensībām, kurās viņš par 12 sekundēm pārspēja Londonas olimpisko spēļu B normatīvu. "Sacensībās soļoju pēc sastādītā grafika, tomēr grūtības sagādāja ne visai pateicīgi laika apstākļi."

Rumbenieks vēlētos, lai Londonas Olimpiādes sacensībās ir vēsāks - plus 18 līdz plus 19 grādi.

"Soļošana ir psiholoģiski daudz grūtāka par skriešanu, visu laiku jāpiedomā - vai nu ej uz visu banku, vai soļo uzmanīgi un finišē zemāk. Es domāju, ka Olimpiādē iešu uz visu banku," atzina Rumbenieks. "Pēc Olimpiādes nedaudz nolaidīšu formu, bet jau drīz pēc tam sākšu gatavoties nākamajai sezonai."
"Lai katrs sasniedz savu mazo uzvaru pār sevi, jo galvenais ir uzvarēt pašam sevi un pārkāpt "es nevaru"," Rumbenieks novēlēja pārējiem Latvijas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs.

Londonas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija risināsies jau šovakar plkst.23 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!