Londonas olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas kvalifikācijas sacensībās trešdien 11.ātrāko laiku uzrādīja Pekinas Olimpiādes čempions Māris Štrombergs, cits latvietis Rihards Veide bija 13.vietā, bet Edžus Treimanis piedzīvoja kritienu.

Štrombergs Londonas olimpisko BMX trasi veica 38,697 sekundēs, kamēr Veides rezultāts bija 38,753 sekundes.

Savukārt Treimanis savu braucienu sāka ļoti labi, tajā brīdī pretendējot uz ātrāko laiku, bet pēdējā taisnē uz tramplīniem viņš zaudēja ritmu un smagi krita. Sportists pats spēja atstāt trasi.

Ātrākais kvalifikācijā bija Raimons van der Bīzens no Nīderlandes, kurš sasniedza rezultātu 37,779 sekundes.

Pēc kvalifikācijas katrs sportists iegūs numuru, ar kuru braucējs būs izlikts vēlāk, sadalot ceturtdaļfināla dalībniekus pa braucieniem. Ceturtdaļfinālā piedalīsies visi 32 braucēji, noskaidrojot pusfināla astoņus dalībniekus.

Ceturtdien vīriešiem norisināsies ceturtdaļfināli, no kuriem pēc trim braucieniem tālākām cīņām kvalificēsies pa diviem labākajiem sportistiem, savukārt atlikušos divus braucienus brauks pusfinālos neiekļuvušie sportisti, kuri sacentīsies par atlikušajām divām ceļazīmēm no katras ceturtdaļfināla grupas.

Savukārt piektdien notiks pusfināli vīriešiem un arī sievietēm, kurām ceturtdaļfināla kārta nav paredzēta. Šeit sportisti aizvadīs trīs braucienus, finālā iekļūstot par četriem labākajiem sportistiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!