Foto: F64

Divkārtējais olimpiskais BMX čempions Māris Štrombergs pēc Rio olimpiādes individuālajiem braucieniem atzina, ka trase ir ļoti ātra, tomēr trešdien veiktajam braucienam nav tik liela nozīme – viss svarīgākais vēl priekšā.

Štrombergs individuālajā braucienā ieņēma septīto vietu, kas ir par divām pozīcijām augstāk nekā Londonā, kad viņš kļuva par divkārtējo olimpisko čempionu. Savukārt otrs Latvijas braucējs Edžus Treimanis piedzīvoja kritienu, līdzīgi kā pirms četriem gadiem Londonā.

"Silts, saule spīd, bet man nav iebildumu pret karstumu. Es pielāgojos. Šodien pateicīgs vējš, pūta pretī," pēc brauciena, kas notika pagaidām svelmainākajā dienā Rio olimpiskajās spēlēs, žurnālistiem teica Štrombergs. "Trase nav sarežģīta, gluda, ātra, ļoti labi "plūst". Sarežģīts ir ātrums, kādā brauc. Jāmēģina ātri strādāt, saņemties, jo vienā brīdī tevi var aiznest par tālu."

Titulētais BMX braucējs norādīja, ka viņam būtu vēl parocīgāk, ja pirmajā taisnē būtu lielāks pretvējš, kas ļautu labāk veikt pirmās "pumpas". Štrombergs atklāja, ka tagad pirmo reizi izbraucis Rio trasi pilnībā, jo pirms tam strādājis pie atsevišķu trases nogriežņu veikšanas.

"Braucām ar mazu rezervīti, kā vienmēr. Ar 90-95%. Mēs esam tie, kas vairāk "spiež" uz mačiem," norāda sportists, kurš pēc finiša izpelnījās milzīgu ārzemju žurnālistu uzmanību un tikai pēc aptuveni 15 minūtēm tika pie Latvijas medijiem. "Protams, ka forši ir uzvarēt "time trial", bet nozīmes tam īsti nekādas. Svarīgi uzvarēt pēc tam . It kā te notiek braucienu sadalīšana, bet tā ir laimes spēle, jo tu nezini, kurš būs pirmais, kurš astotais."

Divkārtējais olimpiskais čempions redzēja, kā kritienu piedzīvo komandas biedrs Treimanis, bet tas viņu nav izsitis no ierindas. Štrombergs uzskata, ka Treimanis pirmos tramplīnos aizlecis pa tālu un pēc tam pārāk ātri sācis mīties, bet izskatās, ka ticis cauri sveikā un noteikti turpinās braukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!