Latvijas sportiste Rebeka Koha 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu svarcelšanas sacensībās svara kategorijā līdz 53 kilogramiem izcīnīja ceturto vietu.

Šo sacensību jaunākā dalībniece Koha, kurai ir 18 gadu, iesāka ar paceltiem 87 kilogramiem, tomēr tiesneši pirmo mēģinājumu neieskaitīja. Ar otro mēģinājumu viņa šo svaru pievarēja, bet turpinājumā ar otro piegājienu latviete pacēla 90 kilogramus, kas viņai ir atkārtots personiskais rekords.

Grūšanas disciplīnu Koha iesāka ar veiksmīgi paceltiem 103 kilogramiem, bet pēc tam viņa tika galā arī ar 107 kilogramiem. Pēdējā izgājienā 110 kilogramu smagais stienis latvietei gan nebija pa spēkam.

Summā mūsu sportistes rezultāts bija 197 kilogrami, kas ļāva ierindoties ceturtajā vietā. Koha bija pirmā Latvijas svarcēlāja olimpiskajās spēlēs.

Par olimpisko čempioni kļuva Taivānas sportiste Šučina Hsu, kuras rezultāts bija 212 kilogrami (100+112). Otrajā vietā ierindojās Filipīnu svarcēlāja Hidilina Diasa ar 200 kilogramiem (88+112), bet trešo vietu ieguva korejiete Džinhī Juna, kur summā pacēla 199 kilogramus (88+111).

Cīņa par zelta medaļu nebija veiksmīga galvenajai favorītei ķīnietei Jadžunai Li. Raušanā viņa pacēla olimpisko rekordu 101 kilogramu, bet grūšanā pirmajā mēģinājumā netika ieskaitīti paceltie 123 kilogrami, ko acīmredzot viņa nezināja. Viņa palielināja stieņa svaru līdz 126 kilogramiem, taču to pēdējos divos piegājienos nepacēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!