Foto: F64

Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā tiks aizsākta jauna tradīcija, jo katrai valstij būs divi karognesēji, sestdien, 17. jūlijā, pavēstīja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Sekojot dzimuma līdztiesības principam un ievērojot to, Tokijas spēļu atklāšanas ceremonijā katras valsts karogus nesīs divi karognesēji – sieviete un vīrietis.

Jau ziņots, ka Latvijas karoga ienešana Tokijas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā tiks uzticēta 3x3 basketbola komandas kapteinim Agnim Čavaram. Tagad viņam pievienosies titulētākā sportiste Latvijas komandā Tokijā – tenisiste Aļona Ostapenko.

"Uz Tokiju dodas gados jauna, mērķtiecīga un pārliecināta komanda. Tieši tāpat es varu raksturot titulētāko sportisti mūsu komandā Tokijā – Ostapenko, kas ar savu neatlaidību, mērķtiecību, dažreiz pat spītu ir pierādījusi, ka Latvijā ir spoži sporta talanti, kas ar savu darbu un sniegumu sacensībās iedvesmo Latvijas sabiedrību lepoties par savu valsti un tās talantiem," saka Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs un savulaik tenisists Kārlis Lejnieks.

"Sportiskie sasniegumi un līdz ar to ieguldījums sporta veida attīstībā un popularizēšanā, sportistes neatlaidība savu mērķu sasniegšanā un lepnums par savu valsti bija tā motivācija, lai tieši Ostapenko līdzās Čavaram uzticētu ienest Latvijas karogu Tokijas stadionā."

Ostapenko savu tenisa karjeru mērķtiecīgi attīsta jau no junioru vecuma, piedaloties daudzos starptautiskos turnīros un 2014. gadā Vimbldonas čempionātā uzvarot vienspēlēs junioru konkurencē. Kopš 2015. gada tenisiste spēlē tikai pieaugušo sacensībās, un 2015. gada rudenī pirmo reizi karjerā iekļuva pasaules ranga labāko 100 tenisistu skaitā. Tenisiste vienspēlēs ir ieguvusi četrus Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) turnīru titulus, tai skaitā 2017. gadā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā. Pašlaik viņa WTA rangā ieņem 30. vietu.

No 14 gadu vecuma sportiste ir Latvijas valsts tenisa izlasē.

Ostapenko šī jau ir otrā reize, kad viņa būs karognesēja. Viņa valsts karogu stadionā ienesa arī 2014. gadā, kad tika atklātas Pasaules Jaunatnes vasaras olimpiskās spēles Naņdzinā. Šajās spēlēs sportiste ieguva bronzas medaļu sieviešu dubultspēlē.

Čavars ar komandas biedriem uz Tokiju devās piektdien, bet Ostapenko uz spēlēm dosies svētdien.

Olimpiskās spēles Tokijā plānotas no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!