Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Eleina Tompsone-Hera sestdien olimpiskajās spēlēs Tokijā vieglatlētikas sacensībās atkārtoti uzvarēja 100 metru distancē, visu goda pjedestālu aizņemot Jamaikas sprinterēm. Olimpiskā čempione lauza arī 33 gadus veco Florensas Grifitas-Džoineres rekordu.

Tompsone-Hera, kura uzvarēja arī Riodežaneiro spēlēs, finišēja ar jaunu olimpisko rekordu 10,61 sekunde. Jamaikas sportiste lauza leģendārās Florensas Grifitas-Džoineres rekordu (10,62 sekundes), kuru amerikāniete uzstādīja 1988. gada Seulas olimpiskajās spēlēs.

Līdz šim tikai amerikānietes Vaimoija Tajasa un Geila Dīversa, kā arī jamaikete Anna Freizere-Praisa bija uzvarējušas divās olimpiskajās spēlēs. Freizere-Praisa sestdien varēja kļūt par pirmo sprinteri sieviešu konkurencē, kam izdevies uzvarēt trīsreiz, taču 2008. un 2012. gada čempionei nācās samierināties ar sudrabu, distanci veicot 10,74 sekundēs.

Trešo vietu ar jaunu personisko rekordu 10,76 sekundes izcīnīja Šerika Džeksone.


4x400 metru jauktajā stafetē, kas pirmoreiz ir iekļauta spēļu kalendārā, uzvarēja Polijas komanda ar Karolu Zalevski, Natāliju Kačmareku, Justīnu Šveti-Erseticu un Kajetanu Dušinski. Poļi uzvarēja četru komandu finišā, vadībā izvirzoties finiša taisnē. Polijas izlase triumfēja ar jaunu olimpisko rekordu trīs minūtes un 9,87 sekundes.

Otro vietu finišā ar jaunu valsts rekordu izcīnīja Dominikānas Republika (3:10,21), kas par vienu sekundes simtdaļu pārspēja ASV vienību. Vēl 14 sekundes simtdaļas aiz ASV finišēja jaunu valsts rekordu sasniegusī Nīderlande.

Neveiksmi piedzīvoja Vācija, kas nefinišēja.

Diska mešanas sacensībās lietuviešu sportists Audrjus Gudžus sestdien ieņēma sesto vietu ar 64,11 metrus tālu raidījumu.

Dubultuzvaru svinēja zviedri. Pirmais ar otrajā mēģinājumā sasniegtajiem 68,90 metriem bija Dāniels Stols, komandas biedru Sīmonu Petešonu apsteidzot par 1,51 metru. Trešais ar 67,07 metriem bija austrietis Lukass Veishaidingers.

Vieglatlētikas sacensības norisināsies līdz 8. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!