Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

"Uldi, bet ņem un piefiksē visus šos faktus, jo tas jau ir rēcīgi. "Trīs vīri laivā" cienīgs sižets," sacīja kolēģis Kārlis Dambrāns, birojā izdzirdot manu ironisko repliku par kārtējo "jautrību", kas uzradās mūsu ceļā uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šobrīd esam tikuši iekšā Japānā un beidzot varam sākt domāt par darba lietām, bet pēdējo nedēļu laikā daudz stundu un nervu patērēti lietās, ko mums "sarūpējis" Covid-19. Un ne tikai…

Ceļš uz Tokijas olimpiskajām spēlēm man un kolēģim Kārlim Dambrānam sākās pirms divarpus gadiem. Kārlim tās ir pirmās, man – trešās. Tomēr abiem mums tās ir pirmās šajos jokainajos laikos. Mums rokās bija jau lidojuma biļetes uz 2020. gadā paredzētajām Tokijas olimpiskajām spēlēm, kad no austrumiem atnāca "sliktais puika" Covid-19. Bija skaidrs, ka sērga liks pirmo reizi pārcelt olimpiskās spēles, bet tagad pasaules atlētu sacensības notiks bez emocijām, ko sportisti dāvās līdzjutējiem. Pārveidojot klasiķu teikto, tukšas tribīnes ir un paliek tukšas tribīnes.

Pavasarī ne bez problēmām tikām pie jaunām avio biļetēm un varējām sākt domāt par olimpiskajām spēlēm. Bet nācās pagaidīt… Tad, kad maijā dažu dienu laikā aviokompānija sāka mainīt izlidošanas datumus pa stundām, tas mani sevišķi neuztrauca, bet, kad mainījās jau dienas, tad tas kaitināja. Tā rezultātā izlidošana uz Tokiju mums sākās diennakti agrāk, bet ceļojums noslēgsies diennakti vēlāk nekā sākotnēji plānots. Ja es tad vien zinātu, ka aviokompānijas izmaiņas ir maza bērna šļupsti, salīdzinot ar nākamajām jautrībām.

Lai lasītāji īsumā izprastu žurnālistu ikdienu, tad uzskaitīšu, kādas lietotnes un vietnes mums ikdienā (plus/mīnus) ir jālieto. Mobilajā telefonā ir autentifikācijas kodu aplikācija (tāds vietējais SMART ID), vietējā "Apturi Covid-19" jeb COCOA (kas nav saderīga ar Latvijas aplikāciju – to nācās atinstalēt), "MySOS" (prasīja uzstādīt lidostā; nezinu, kam tā vajadzīga), mediju transporta aplikācija nokļūšanai uz objektiem un aplikāciju karaliene OCHA. Aplikācija, kurā katru dienu jāaizpilda savi veselības dati. Aplikācija, kas dažiem jau kļuvusi par pamatīgām zobu sāpēm.

Paralēli datorā vēl ir dažādas vietnes, kas nepieciešamas un dažreiz arī noder ikdienas darbos – datorā var lietot jau minēto transporta aplikāciju, infekcijas izplatības kontroles vietne ICON (kas ir saistīta ar jau pieminēto OCHA), žurnālistiem nepieciešamā sacensību un dalībnieku informācijas lapa ("MyInfo"), dažādu pamācību vietne ("Extranet"), arī ielidošanas un izlidošanas no Japānas sistēma, tad vēl ikdienas savu darba plānu reģistrēšanas vietne.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!