Foto: AP/Scanpix
Par Londonas olimpisko spēļu čempionu 200 metru distancē brasā trešdien kļuva ungāru peldētājs Daniels Gjurta, kurš finālā laboja arī pasaules rekordu.

Fināla peldējumā viņš distanci veica 2:07,28 minūtēs, par 0,03 sekundēm labojot pasaules rekordu, ko 2009.gadā ar tagad aizliegtajiem peldkostīmiem sasniedza austrālietis Kristians Sprengers.

Sudraba medaļu izcīnīja mājinieku pārstāvis Maikls Džeimisons (2:07,43 minūtes), bet bronzu saņēma japānis Rijo Tateiši (2:08,29 minūtes).

Divkārtējais olimpiskais čempions šajā distancē Kosuke Kitadžima šoreiz palika tikai ceturtais, tādējādi viņam neizdevās kļūt par pirmo vīriešu sacensību pārstāvi, kurš vienā un tajā pašā distancē uzvarējis trīs Olimpiādēs pēc kārtas.

200 metru distancē tauriņstilā ar jaunu olimpisko rekordu – 2:04,06 minūtes – zeltu izcīnīja Ķīnas sportiste Liujana Džao. 1,19 sekundes viņai zaudēja spāniete Mireija Belmonte Garsija, bet bronzas medaļu ieguva japāniete Natsumi Hoši (+1,42 sekundes).

Savukārt 100 metru peldējumā brīvajā stilā vīriešiem ātrākais bija amerikānis Nātans Adrians (47,52 sekundes), kurš tikai par 0,01 sekundi apsteidza austrālieti Džeimsu Magnusenu un par 0,28 sekundēm kanādieti Brentu Hejdenu.

Dienas pēdējo zeltu izcīnīja ASV peldētājas, kuras bija ātrākās 4x200 metru stafetē brīvajā stilā. Finālā amerikānietes Misija Frenklina, Dena Volmere, Šenona Vrīlenda un Elisone Šmita distanci veica 7:42,92 minūtēs, kas ir jauns olimpiskais rekords.

Sudrabs šajā distancē austrālietēm (+1,49 sekundes), bet bronza – francūzietēm (+4,57 sekundes)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!