Foto: F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, vēlot labus panākumus Rio, olimpiskajai komandai dāvanā ceturtdien pasniedza Latvijas karogu kā valsts piederības simbolu un rupjmaizi, kas iemieso dzimtenes un tautas sajūtu. Uz XXXI Vasaras olimpiskajām spēlēm Rio Valsts prezidents gan nedosies.

Piedaloties Latvijas olimpiskās komandas prezentācijas pasākumā, Vējonis sacīja, ka olimpisko spēļu ideāli apvieno dažādu tautību, rasu un uzskatu sportistus un atbalstītājus visā pasaulē.

"Man ir patiess gandarījums, ka Latvija Rio olimpiskajām spēlēm ir sagatavojusi spēcīgu olimpisko sastāvu, kas pārstāvēs Latvijas sarkanbaltsarkano karogu," viņš izteicās.

Savā uzrunā prezidents uzsvēra, ka patiesi izcili panākumi nevienā jomā, arī ne sportā, nav sasniedzami tikai ar talantu, bet izcilības pamatā ir neatlaidīgs ikdienas darbs, mērķtiecība un sevis pārvarēšana.

Tāpat viņš uzteica treneru ieguldīto darbu sportistu izaugsmē, sportistu ģimeņu atbalstu un pateicās visiem Latvijas olimpiskās komandas atbalstītājiem, kā arī atgādināja mūsdienu olimpisko spēļu iniciatora barona Pjēra de Kubertēna teikto, ka dzīvē svarīgākais nav triumfs, bet cīņa.

Tāpat prezidents, vēlot labus panākumus Rio, olimpiskajai komandai dāvanā pasniedza Latvijas karogu kā valsts piederības simbolu un rupjmaizi, kas iemieso dzimtenes un tautas sajūtu.

"Tas, ka mums kāds stipri tic, dod lielu spēku," teica Vējonis. "No sirds novēlu, lai jums izdodas parādīt vislabāko iespējamo sniegumu, novēlu spēku, psiholoģisku noturību un iekšēju mieru, veselību un cīņassparu. Mēs visi turēsim par jums īkšķus," viņš apliecināja.

Vēlāk "LMT Straumes" video tiešraidē Vējonis apstiprināja, ka klātienē neapmeklēs Rio olimpiskās spēles, bet jutīs līdzi visiem Latvijas sportistiem televīzijas translācijās. Kā atklāja Vējonis, viņam līdz šim ne reizi nav izdevies vēl klātienē apmeklēt kādas no olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!