Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnas sportiste Juņsju Lu un nīderlandietis Kīrans Badlū sestdien kļuva par olimpiskajiem čempioniem vindsērfingā RS:X klasē.

Sacensībās burātāji aizvadīja 12 braucienus, pēc kuriem labākie desmit aizvadīja vēl četrus braucienus, iegūto pozīciju reizinot ar divi. Summējot rezultātus, netika ņemts vērā sliktākais no 12 braucieniem pirmajā sacensību fāzē.

Lu otrajā fāzē palika trešā, bet ar to bija gana, lai nosargātu pirmo vietu. Ķīnas sportistei bija 36 punktiem, bet ar 38 sekoja otrajā fāzē uzvarējusī francūziete Šarlīne Pikona un britu sportiste Emma Vilsone. Pikona ir Riodežaneiro olimpisko spēļu čempione.

Igauniete Ingrīda Pūsta izcīnīja 16. vietu.

Trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas RS:X klasē vīriešiem uzvarēja Nīderlandes pārstāvis, šoreiz veiksmei uzsmaidot Badlū. Viņš bija pārliecinoši labākais šajā klasē, jo iekrāja divtik mazāk punktu par tuvākajiem sekotājiem – 37.

Francūzim Tomā Gojā bija 74 punkti, bet ķīnietis Kuņs Bi guva 75 punkti. Izraēlietim Joavam Koenam ar nevainojamu otro fāzi pietrūka viena punkta līdz godalgām.

Arī vīriešu sacensībās bija pārstāvēta kāda no Baltijas valstīm, lietuvietim Jozam Bernotam izcīnot 15. vietu. Latvija šajās olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies burāšanas sacensībās, kur turpmākajās četrās dienās tiks sadalīti vēl astoņi medaļu komplekti.

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!