Foto: DELFI
Latvijas džudistiem Jevgēņijam Borodavko un Konstantīnam Ovčiņņikovam ir pa spēkam izcīnīt godalgas gaidāmajās Londonas olimpiskajās spēlēs, pastāstīja sportistu treneris Vsevolods Zeļonijs.

Ovčiņņikovs uz Londonu dosies ceturtdien, bet Borodavko - 31.jūlijā.

"Sagatavošanās posmā viss rit pēc plāna. Šobrīd galvenais ir iegūt pozitīvas emocijas, kā arī jāsaskaras ar mazāku spriedzi un uzmanību no ārpuses," izteicās Zeļonijs. "Līdz šim nekādu sūdzību par Borodavko un Ovčiņņikova attieksmi nav. Abi smagi strādā un trenējās tā, kā tas plānots pēc grafika."

Zeļonijs uzsvēra, ka gandarījums jau būs vien par to, ja Borodavko un Ovčiņņikovs Londonā cīnīsies ar sirdi un līdz pēdējam, tomēr no sportistiem tiek gaidītas jebkāda kaluma medaļas.

"Tādā sporta veidā galvenais ir cīņa, jo pretinieki ir ļoti līdzīgi. Ja zaudē, tad svarīgi, lai tas notiktu labā un spraigā cīņā. Nenoliegšu, ka no abiem gaidām medaļas. Borodavko pēc reitinga iespējas ir lielākas, taču arī Ovčiņņikovs ir labā formā, tāpēc teorētiski viņi abi var izcīnīt godalgas," atzina Zeļonijs.

"Pats svarīgākais, lai Borodavko un Ovčiņņikovs cīnās līdz pēdējam katrā cīņā un paliek gandarīti ar savu sniegumu. Ja labvēlīgi sakritīs vairāki apstākļi un būs arī veiksme, tad neizpaliks arī medaļas," piebilda Zeļonijs.

Borodavko un Ovčiņņikovs būs vienīgie Latvijas pārstāvji Londonas olimpisko spēļu džudo turnīrā. Ovčiņņikovs startēs svara kategorijā līdz 81 kilogramam, bet Borodavko sacentīsies svara kategorijā līdz 100 kilogramiem.

Kā ziņots, Starptautiskā Džudo federācija (IJF) tiesības piedalīties četrgades svarīgākajā turnīrā bija piešķīrusi arī Vladimiram Osnačam svara kategorijā virs 100 kilogramiem, tomēr viņam Londonas Olimpiāde ies secen, jo sportists vēl nav pilnībā atguvies no pagājušā gada augustā Turcijā piedzīvotās smagās autoavārijas.

Citam Latvijas džudistam Osnača nopelnīto ceļazīmi nav tiesību izmantot.

Jau vēstīts, ka Londonas olimpiskajās spēlēs Latvija pieteikusi 46 sportistus, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka startēt varēs ne vairāk kā 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Londonas olimpiskās spēles notiks no 27.jūlija līdz 12.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!