Foto: LETA

Pēc četriem gadiem paredzētajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs uz tatami vajadzētu kāpt četriem Latvijas džudistiem, prognozē Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs Vsevolods Zeļonijs.

Kā ziņots, Londonas Olimpiādē Konstantīns Ovčiņņikovs zaudēja jau pirmajā cīņā, bet Jevgēņijs Borodavko piedzīvoja zaudējumu otrajā. Tāpat sacensībām bija kvalificējies Vladimirs Osnačs, tomēr viņš nevarēja startēt traumu dēļ, kuras pirms vairāk nekā gada guva smagā autoavārijā.

"Spriežot pēc rezultāta, atzīme par šo Olimpiādi ir negatīva - divi sportisti un tikai viena uzvara. Bijām izdarījuši lielu darbu. Olimpiāde ir visu kopējais mērķis, bet diemžēl pagaidām vēl neuzvarējām," apkopojot Latvijas džudistu startus stāstīja Zeļonijs. "Tomēr gūta neatsverama pieredze un cerams, ka tas atmaksāsies nākotnē. Mums jānotic, ka neesam tikai dalībnieki, bet gan pretendenti uz uzvarām."

"Uz šo Olimpiādi plānojām 3-4 dalībniekus un plāns tika izpildīts. Nākamajā jau vajadzētu būt četriem," teica Sidnejas olimpisko spēļu bronzas godalgas ieguvējs. "Turklāt tad puišiem jau būs cita pieredze."

Zeļonijs prognozēja, ka par nākamo Olimpiādi cīnīsies ne tikai Ovčiņņikovs un Borodavako, bet arī Andrejs Maģers, Deniss Kozlovs un Aigars Mīlenbergs. "Komandai vajadzētu saglabāties. Tāpat ceram, ka Osnačam izdosies atveseļoties. Viņš pašlaik ir Londonā un skatās sacensības - droši vien jūtas skumji, ka pats nevar iziet uz tatami."

"Tiem puišiem, kas jau šoreiz netika uz Olimpiādi, palika vien neliels solis. Jāatceras, ka mums atlase ir nežēlīga - tā ilgst divus gadus, radot lielu spiedienu," piebilda Zeļonijs.

Pēc paša Zeļonija panākuma Latvijai olimpiskajās spēlēs vairs nav veicies sekmīgi - 2004.gada Atēnu Olimpiādē piedalījās tikai Zeļonijs, kurš zaudēja jau pirmajā cīņā, bet pirms četriem gadiem Pekinā bez Zeļonija startēja arī Borodavko, taču arī šajās olimpiskajās spēlēs abi Latvijas džudisti nespēja uzvarēt pirmajā cīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!