Foto: AP/Scanpix
Ceturtdien vēlu vakarā pēc Londonas laika notikušajā izlozē kļuvuši zināmi Latvijas pludmales volejbola duetu pretinieki olimpisko spēļu astotdaļfinālā.

Turnīrā ar 16.numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins astotdaļfināla mačā tiksies ar šī gada Eiropas čempioniem Jūliusu Brinku un Jonasu Rekermanu no Vācijas, kuri izlikti ar trešo numuru.

Savukārt ar 17.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš izslēgšanas cīņas uzsāks ar maču pret norvēģiem Tarjeiju Skārlunnu un Martinu Spinnangru, kuriem ticis 18.numurs.

Iepriekš Samoilovs/Sorokins D apakšgrupā trijās cīņās izcīnīja divas uzvaras, tomēr palika vien trešajā vietā. Tas gan Latvijas duetam kā vienam no diviem labākajiem trešajā vietā palikušajiem pāriem neliedza automātiski iekļūt astotdaļfinālā.

Tikmēr Brinks/Rekermans C grupas cīņās tika pie trim uzvarām, ieņemot pirmo vietu.

Pļaviņš/Šmēdiņš ar trim uzvarām trīs spēlēs E apakšgrupas cīņas noslēdza ar izcīnītu pirmo vietu savā grupā.

Skārlunns/Spinnangrs ar diviem panākumiem F grupā ieņēma otro pozīciju.

Abi Latvijas dueti Olimpiādē sev jau nodrošinājuši vismaz dalītu devīto vietu.

Astotdaļfināla spēles tiks aizvadītas piektdien un sestdien.

Pēc grupu turnīra izslēgšanas cīņām kvalificējās 16 pāri - katras grupas spēcīgākās divas komandas un divi labākie pāri no tiem, kas palika trešajā vietā, bet tiem piepulcējās vēl divi trešajā vietā palikušie pāri, kuri savā starpā aizvadīja papildus izslēgšanas kārtu.

Londonas olimpisko spēļu pludmales volejbola turnīrs ilgs līdz 9.augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!