Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs piektdien Tokijas olimpisko spēļu turnīra pusfinālā pieveica pasaules tenisa līderi Novāku Džokoviču, neļaujot viņam saglabāt cerības uz tā saukto "Golden Slam" titulu.

Olimpisko spēļu tenisa turnīra pusfinālā Zverevs ar rezultātu 1-6, 6-3, 6-1 pārspēja pasaules ranga līderi Džokoviču, iekļūstot finālā, kurā būs jātiekas ar Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) sportistu Karenu Hačanovu.

Lai arī Zverevs pirmajā setā uz Džokoviču izdarīja lielu spiedienu viņa serves geimos, tomēr serbs spēja pārvarēt šo pretestību un ļoti droši uzvarēja pirmo setu. Otrajā setā Džokovičs ieguva breika pārsvaru un panāca rezultātu 3-2, bet tam sekoja Zvereva snieguma uzlabošanās, un viņš ar četriem uzvarētiem geimiem pēc kārtas panāca trešo setu.

Tajā Zverevs turpināja uzvarēt fantastiskas izspēles un trāpīt ļoti sarežģītus sitienu. Viņš turpināja izrāvienu un panāca 4-0, un drošo pārsvaru viņš neizlaida.

Līdz ar to Džokovičs zaudēja iespēju kļūt par pirmo vīriešu tenisistu, kurš atzīmējies ar "Golden Slam" jeb uzvarējis gada visos "Grand Slam" turnīros, kā arī olimpiskajās spēlēs.

Otrā pusfinālā Karens Hačanovs no KOK komandas ar pārliecinošu sniegumu 6-3, 6-3 pārspēja Pablo Kareno-Bustu no Spānijas.

Vīriešu tenisa vienspēļu fināls starp Zverevu un Hačanovu risināsies 1. augustā. Savukārt 31. jūlijā kļūs zināmas zelta medaļu ieguvējas sieviešu vienspēļu turnīrā, spēkojoties Belindai Benčičai no Šveices un Marketai Vondrušovai no Čehijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!