Foto: AFP/Scanpix
Austrijas prokuratūra apstiprinājusi izmeklēšanas uzsākšanu pret 10 Krievijas biatlona izlases pārstāvjiem aizdomās par krāpniecību un antidopinga noteikumu pārkāpšanu, ziņo krievu mediji.

"Varam apstiprināt, ka Austrijas centrālajā prokuratūrā cīņai ar ekonomiskajiem noziegumiem un korupciju (WKStA) tiek veikta izmeklēšana pret pieciem Krievijas biatlona izlases oficiālajiem pārstāvjiem par aizliegto preparātu vai metožu izmantošanu," izdevumam "Sports Ekspress" apstiprinājusi WKStA vecākā prokurore Elizabete Toibla. "Tāpat tiek veikta izmeklēšana attiecībā uz pieciem šīs komandas sportistiem par krāpniecību un dopinga lietošanu 2017. gada pasaules čempionāta laikā Hohfilcenē. Sakarā ar to tiek veiktas izmeklēšanas darbības atbilstoši Austrijas krimināllikumu."

Kā ziņojām, trešdien vēlu vakarā pie Krievijas biatlona izlases, kas Hohfilcenē gatavojas Pasaules kausa sacensībām, ieradās Austrijas policija un informējusi par izmeklēšanu saistībā ar antidopinga pārkāpumiem, vēstīja Krievijas mediji.

Pirmais par šo situāciju informēja pazīstamais krievu sporta žurnālists Dmitrijs Guberņijevs, kurš savā "Instagram" kontā ievietoja sarakstu ar personām, kam esot jāierodas uz nopratināšanu par pārkāpumiem 2017. gada pasaules čempionāta laikā. Arī šīs sacensības notika Hohfilcenē.

Sarakstā ir gan treneri, gan ārsti un fizioterapeiti, gan sportisti, ieskaitot Jevegņiju Garaničevu un Antonu Šipuļinu.

No pieciem apsūdzētajiem speciālistiem šobrīd Krievijas biatlona izlasē strādā tikai divi, ārsts Jevgeņijs Šutovs un fizioterapeits Dmitrijs Topičkanovs. Savukārt no sportistiem Hohfilcenē arodas trīs — Graničevs, Aleksandrs Loginovs un Irina Stariha. Antons Šipuļins trenējas Austrijā, bet Aleksejs Volkovs šonedēļ piedalās Krievijas kausa izcīņā dzimtenē.

Bez nosauktajiem apsūdzība izvirzīta arī bijušajam izlases trenerim Aleksandram Kasperovičam un ārstiem Atrjomam Krincilovam un Aleksandram Seļavkinam, kuri ar komandu vairs nestrādājot, ziņo "Sport Ekspress".

Krievijas vēstniecība Austrijā oficiālu pieprasījumu par situāciju ar biatlonistiem trešdien nebija saņēmusi, arī Austrijas policija aģentūrai TASS neapstiprināja apsūdzības uzrādīšanu Krievijas sportistiem.

"Krievijas vēstniecība Austrijā nekādus oficiālus ziņojumus vai pieprasījumus par konkrēto situāciju nav saņēmusi," sarunā ar TASS izteicies Krievijas vēstnieks Austrijā Dmitrijs Ļubinskis. "Spriežot pēc pieejamās informācijas, Austrijas tiesībsargājošās struktūras ir brīdinājušas Krievijas biatlona izlasi, kas atrodas Hohfilcenē un gatavojas gaidāmajām sacensībām, ka tiek veikta izmeklēšana attiecībā uz vairākiem krievu sportistiem un izlases darbiniekiem par 2017. gada februāra notikumiem, kad Austrijā notika pasaules čempionāts biatlonā. Noskaidrosim situāciju, jo nepieciešams apzināt pilnu bildi. Mēs steidzamības kārtā pieprasīsim oficiālu informāciju no Austrijas tiesībsargājošām organizācijām."

"Pagaidām mums ir maz informācijas par notikušo, kādas apsūdzības mums izvirzītas," izdevums "Sport Ekspress" citē Krievijas Biatlona savienības (KBS) prezidentu Vladimiru Dračovu. "Sazinājāmies ar Krievijas sportistiem Austrijā, pieslēdzām advokātus. Ceru, ka rīta pusē situācija kļūs skaidrāka."

"Šobrīd nekāda informācija par šo lietu no Hohfilcenes nav saņemta," TASS citē Tiroles zemes policijas oficiālo pārstāvi Štefanu Ederu. Pēc viņa teiktā, konkrētāka informācija par iespējamo policijas vizīti un tās iemesliem būs pieejama ceturtdien no rīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!