Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Vācijā Pasaules kausa piektajā posmā ieņēma 37. vietu desmit kilometru iedzīšanā, bet uzvaru izcīnīja norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanne.

Bendika trasē 60 sportistu konkurencē devās ar 38.numuru minūti un 35 sekundes aiz Reiselannes. Pirmajā ugunslīnijā guļus cēsniece pieļāva vienu kļūdu un trasē atgriezās 32.pozīcijā, bet vēl divi nesašauti mērķi otrajā piegājienā viņu atmeta desmit vietas zemāk.

Pirmajā šaušanā stāvus Bendika netrāpīja vienā mērķi, taču atgriezās punktu zonā, pakāpjoties uz 37.vietu. Pēdējā ugunslīnijā viņa kļūdījās vēl divas reizes un trasē atgriezās 39.pozīcijā. Līdz finišam viņa tomēr atguva divas pozīcijas.

Reiselanne neaizvēra divus mērķus, taču ne reizi neatdeva līderpozīciju, finišu sasniedzot 33 minūtēs un 18,8 sekundēs. No devītās vietas uz otro pakāpās zviedriete Hanna Ēberja, kurai arī divas kļūdas šaušanā un 33,4 sekunžu deficīts pret uzvarētāju. Savukārt no ceturtās un trešo pacēlās baltkrieviete Dzinara Aļimbekava, kurai arī divas neveiksmes šautuvē un 42,7 sekundes vēlāks finiša laiks par Reiselanni.

Bendika finišēja četras minūtes un 18,6 sekundes pēc uzvarētājas.

Saaukstēšanās dēļ nestartēja viena no favorītēm, baltkrieviete Hanna Sola, kura sprintā izcīnīja otro vietu.

Latvijas biatloniste šosezon iepriekšējos posmos bija kvalificējusies tikai vienām iedzīšanas sacensībām trešajā posmā, kurās ieņēma 37.vietu. Iepriekšējā sezonā Oberhofas posmā Bendika ar piecām kļūdām šaušanā iedzīšanas sacensības beidza 27.vietā.

Pirmajās divās iedzīšanas sacensībās ātrākā bija Reiselanne, bet trešajās uzvaru izcīnīja Zviedrijas biatloniste Elvīra Ēberja.

Nākamais posms norisināsies Rūpoldingā, bet pēc tam būs sacensības Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!