Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika piektdien Pasaules kausa (PK) piektajā posmā Oberhofā sprinta sacensībās ierindojās 21. vietā, bet Sanita Buliņa ieņēma 99. vietu.

Uzvaru svinēja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura šāva nekļūdīgi un distanci beidza pēc 23 minūtēm un 54 sekundēm, par 29,6 sekundēm apsteigdama perfekti šāvušo zviedrieti Hannu Ēberju un par 40,2 sekundēm – austrieti Terēzu Lizu Hauzeri, kura reizi kļūdījās otrajā šautuvē. Tas austrietei ir pirmais goda pjedestāls Pasaules kausa sacensībās. Līdz šim augstākā vieta sportistei bija piektā.

Ekhofa īpaši veiksmīgi jau noslēdza 2020. gadu, pagājušajās PK sacensības Hohfilcenē uzvarot gan sprinta disciplīna, gan iedzīšanā.

Bendika trasē devās ar 77. starta numuru un, reizi kļūdījusies šaušanā guļus, arī stāvus ugunslīnijā otrajā šāvienā raidīja lodi garām mērķim. Viņa finišēja 21. vietā minūti un 24,6 sekundes aiz uzvarētājas, nodrošinot vietu sestdien iedzīšanas sacensībās.

Ar 101. numuru startējusī Buliņa 104 sportistu konkurencē ieņēma 99. vietu. Viņa trīsreiz kļūdījās šaušanā guļus, vēl reizi – šaušanā stāvus, un tikai 11 biatlonistes šāva vēl sliktāk. No Ekhofas viņa atpalika par piecām minūtēm un 50,4 sekundēm.

Pēc pieciem sacensību posmiem Pasaules kausa kopvērtējumā sprintā vadībā ar 228 punktiem ir norvēģiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kurai seko zviedriete Hanna Ēberja ar 224 punktiem un norvēģiete Tirila Ekhofa ar 208 punktiem. Bendika ar 41 punktu trīs sacensībās atrodas 42. vietā.

Visu disciplīnu kopvērtējumā pēc desmit sacensībām pirmā ar 455 punktiem ir Ulsbū-Reiselanna, 432 punktus iekrājusi Ēberja, bet 406 punkti ir Ekhofai. Bendika ar 41 punktu ieņem 50. pozīciju.

Latvijas sieviešu izlases līdere Bendika saslimšanas ar Covid-19 dēļ pirmos divus Pasaules kausa posmus šosezon izlaida. Divos posmos Austrijas trasē Hohfilcenē viņa ar vienu un pieciem soda apļiem sprintā ierindojās attiecīgi 20. un 85. vietā. Trešajā posmā viņas kontā arī 49. vieta iedzīšanā, septiņreiz šaujot garām mērķim.

Arī Buliņa piedalījusies vien abās sprinta sacensībās Hohfilcenē. Pirmajā no tām viņai tikai četru vietu un 10,5 sekunžu pietrūka, lai ar ideālu šaušanu jau ar pirmo paņēmienu iekļūtu iedzīšanas sacensībās – 64. vieta 109 sportistu vidū. Iepriekšējā posmā četras kļūdas šaušanā un 103. vieta.

Desmit kilometru sprinta sacensības vīriešiem piektdien ar triju Latvijas biatlonistu līdzdalību sāksies plkst.15.15 pēc Latvijas laika.

Vadošais Latvijas biatlonists Rastorgujevs trasē dosies ar 24. numuru, bet viņa tautiešiem Edgaram Misem un Robertam Slotiņam piešķirts attiecīgi 83. un 99. starta numurs.

Sestdien norisināsies iedzīšana vīriešiem un sievietēm, svētdien – sacensības jauktajā stafetē un pāru jauktajā stafetē.

Sacensību norisi Oberhofā var ietekmēt Covid-19 izplatība. Jau ziņots, ka četriem posma dalībniekiem konstatētas pozitīvas Covid-19 proves un ka vietējās medicīnas iestādes visdrīzāk saslimušajiem liks atrasties karantīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!