Foto: Sputnik/Scanpix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika, startējot pirmajās sacensībās pēc Covid-19 izslimošanas, piektdien Pasaules kausa posmā 7,5 km sprintā tika pie ieskaites punktiem, bet Sanita Buliņa augstākā līmeņa sacensībās debitēja ar precīzu šaušanu.

Bendika nestartēja Pasaules kausa sezonas sākumā, bet piektdien savās pirmajās lielajās sacensībās šajā sezonā ieņēma 20. vietu. Savukārt 19 gadus vecajai Buliņai pietrūka 11 sekunžu, lai debijā kvalificētos iedzīšanai, - viņai 64. vieta.

Par sacensību uzvarētāju negaidīti kļuva 24 gadus vecā Kazahstānā dzimusī Baltkrievijas biatloniste Dināra Alimbekava, kura nepieļāva kļūdas šaušanā. 8,5 sekundes ar vienu kļūdu šaušanā viņai zaudēja norvēģiete Tirila Ekhofa, bet 9,9 sekundes uzvarētājai zaudēja vāciete Franciska Preisa (arī viņai kļūda šaušanā)

Bendika otrajā šautuvē pieļāva vienīgo kļūdu, bija pietiekami ātra slēpojumā, kas ļāva tikt starp TOP 20. Viņa uzvarētājai zaudēja 56,5 sekundes. Savukārt Buliņa bija par divām minūtēm un 15,3 sekundēm lēnāka nekā uzvarētāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!