Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Vācijā notiekošajā Pasaules kausa (PK) sestajā posmā 7,5 kilometru sprinta disciplīnā ierindojās 48. vietā, kamēr Sanita Buliņa finišēja 91. pozīcijā.

Uzvaru sprintā izcīnīja norvēģiete Tirila Ekhofa, kura tuvāko sekotāju Doroteju Vīreri no Itālijas apsteidza par 9,3 sekundēm. Trešo vietu ar 12,6 sekunžu atpalicību izcīnīja Liza Terēze Hauzere no Austrijas.

Francūziete Žistīne Brezā ierindojās ceturtajā vietā, bet aiz viņas finišēja tautiete Anaisa Ševaljē un Franciska Preisa no Vācijas.

Bendika pirmajā šautuvē aizvēra visus mērķus un uzrādīja 22.ātrāko laiku. Pirms šaušanas stāvus Bendika spēja pakāpties uz 19.vietu, bet īsi pēc tam sekoja trīs kļūdas, kas sportistei liedza ielauzties labāko 40 sportistu vidū. Viņa puskilotmeru līdz finišam bija noslīdējusi uz 51.vietu, bet distanci noslēdza trīs pozīcijas augstāk.

Biatloniste līderei zaudēja vienu minūti un 54 sekundes, bet distancē uzrādīja 18.ātrāko laiku.

Sanita Buliņa pirmajā ugunslīnijā pieļāva trīs kļūdas, bet otrajā šāva precīzi, finišu līniju sasniedzot 91.vietā. Buliņa uzvarētājai zaudēja četras minūtes un deviņas ar pusi sekundes, bet distancē viņai 85.ātrākais solis.

Tikmēr bez rezultāta palika norvēģiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla. Viņa pēc otrās šaušanas negaidīti saļima, bet drīz vien pie viņas piesteidzās komandas personāls, kā arī mediķi. Vēlāk noskaidrojās, ka sportistes veselībai, visticamāk, briesmas nedraud.

Kopumā dāmu konkurencē finiša līniju sasniedza 98 sportistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!