Foto: EPA/Scanpix/LETA

Zviedrijas biatloniste Hanna Ēberja trešdien Kontiolahti, Somijā, izcīnīja uzvaru Pasaules kausa pirmā posma 15 kilometru individuālajā distancē, kamēr Baiba Bendika bija 44. pozīcijā, bet Sandra un Sanita Buliņas - attiecīgi 75. un 85. vietā.

Ēberja ugunslīnijā neaizvēra vienu no 20 mērķiem, finišēdama 43 minūtēs un 53,8 sekundēs. Otro vietu ieņēma norvēģiete Ingrīda Lanmarka Tandrevolla, kurs šāva precīzi un zaudēja 36,5 sekundes, bet 3,2 sekundes atpalika vienu soda minūti saņēmusī itāliete Lisa Vitoci.

Bendika pirmajā šaušanā guļus neaizvēra divus no pieciem mērķiem, bet pārējās trīs ugunslīnijās - divās stāvus un vienā guļus - pievienoja vēl pa vienai soda minūtei. Uzvaru izcīnījušajai Ēberjai cēsniece zaudēja piecas minūtes un 31,1 sekundi, bet trasē viņai bija 13. labākais laiks.

Arī Sandra Buliņa šaušanā pieļāva piecas kļūdas, uzvarētājai zaudējot vairāk nekā astoņas minūtes. Sanita Buliņa neizvēra astoņus mērķus un atpalika vairāk nekā desmit minūtes, par viņu zemāk bija tikai piecas biatlonistes.

Iepriekšējā sezonā mazo kristāla globusu individuālajā distancē ieguva čehiete Markēta Davidova, bet kopvērtējumā triumfēja norvēģu biatloniste Marte Ulsbū-Reiselanna, kura sezonas pirmajā posmā neplānot startēt. Davidova sezonu sāka ar septīto vietu.

Ceturtdien paredzētas stafetes sacensības gan vīriešiem, gan sievietēm, bet sestdien notiks sacensības sprintā - vīriešiem desmit kilometru, bet sievietēm 7,5 kilometru distancē.

Pirmais PK posms noslēgsies svētdien, kad paredzēta iedzīšana, vīriešiem sacenšoties 12,5 kilometrus garā distancē, bet sievietēm - desmit kilometros.

Otrais PK posms no 8. līdz 11.decembrim notiks Austrijas trasē Hohfilcenē, kamēr noslēdzošais no desmit PK sacensību posmiem paredzēts 16.-19.martā Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!