Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Itālijā sezonas sestajā Pasaules kausa (PK) posmā pieļāva piecas kļūdas šaušanā 15 kilometru individuālajā distancē, ieņemot 42. vietu un netiekot pie kopvērtējuma punktiem, no labākajām 40 dalībniecēm atpaliekot vien par sešām sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura izcīnīja otro uzvaru divās šosezon Pasaules kausa posmos aizvadītās 15 kilometru individuālajās sacensībās. Vāciete šaušanā kļūdījās divas reizes, finišu sasniedzot pēc 44 minūtēm un 48,7 sekundēm, kamēr Bendika viņai zaudēja piecas minūtes un 44,6 sekundes.

Bendika, kura distancē devās ar ceturto numuru, pirmajā šaušanā neaizvēra divus mērķus, otrajā nopelnīja vienu soda minūti, bet trešajā bija nekļūdīga, pēc tās ieņemot 39.vietu. Savukārt, pēdējo reizi viesojoties ugunslīnijā, latviete pieļāva vēl divas kļūdas, noslīdot trīs pozīcijas zemāk.

No labāko 40 skaita, kuras tika pie kopvērtējuma punktiem, Bendika atpalika tikai par 6,1 sekundi.

Tikmēr Dālmeiere par 3,8 sekundēm pārspēja francūzieti Anaisu Ševaljē, kamēr trešo vietu, uzvarētājai zaudējot 46 sekundes, ieņēma itāliete Aleksija Rungaldjē, kura pirmo reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla. Francijas un Itālijas biatlonistes šaušanā pieļāva pa vienai kļūdai.

Uzvara Dālmeierei ļāva atgūt vadību Pasaules kausa kopvērtējumā, kur viņa tikusi pie 615 punktiem, kamēr otrā ir līdzšinējā līdere Gabriela Koukalova no Čehijas, kura ceturtdien palika 24. vietā, bet kopvērtējumā līderei tagad zaudē 11 punktus. Trešo vietu ar 594 punktiem ieņem Kaisa Mekereinena no Somijas, kura aizvadītajās sacensībās ieņēma 15. vietu.

Tikmēr Bendika, kura punktos šosezon tikusi vien divas reizes, ar 21 punktu atrodas 69. pozīcijā.

Šīs sezonas Pasaules kausa posmos biatlonistes 15 kilometru individuālajā distancē sacentās otro reizi šajā sezonā. Pirmās sacīkstes bija sezonas pirmajā posmā Estešundā, Zviedrija, kur uzvaru izcīnīja Dālmeiere, bet Bendika ieņēma 36. vietu un pirmo reizi karjerā individuālajā distancē tika pie kopvērtējuma punktiem.

Latvijas biatlonistei veiksmīgs bija iepriekšējais Pasaules kausa posms Vācijas pilsētā Rūpoldingā, kur viņa ieņēma 25. vietu 10 kilometru iedzīšanas distancē, lai gan sacensības viņa sāka no 47. pozīcijas.

Antholcā-Anterselvā piektdien 20 kilometru distancē sacentīsies vīrieši, kur dalībnieku vidū būs arī Latvijas komandas līderis Andrejs Rastorgujevs.

Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem ļoti stabils līderis ar 730 punktiem ir francūzis Martēns Furkads, kuram ar attiecīgi 446 un 440 punktiem seko vācietis Simons Šemps un krievs Antons Šipuļins. Savukārt Rastorgujevs ar 207 punktiem pacēlies uz 22.pozīciju.

Savukārt nedēļas nogalē Antholcā-Anterselvā dāmas startēs distancē ar masu startu, bet kungi aizvadīs stafetes sacensības, bet svētdien dāmas skries stafeti, bet vīrieši slēpos distanci ar masu startu.

Pēc šī posma februārī Hohfilcenē, Austrijā, gaidāms pasaules čempionāts, kuram martā sekos sezonas pēdējie trīs Pasaules kausa etapi.

Kā vēstīts, marta sākumā Krievijas pilsētā Tjumeņā paredzētais posms pārcelts uz Kontiolahti Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!