Foto: LETA
Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Itālijā sasniedza jaunu karjeras rekordu un izcīnīja 41.vietu Pasaules kausa sestā posma desmit kilometru iedzīšanas sacensības, bet uzvaru izcīnīja krieviete Jekaterina Jurlova.

Bendika pirmajās trijās šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai un saglabāja aptuveni 49. vietu, kurā viņa arī bija pēc sprinta. Savukārt ceturtajā šaušanā Bendika bija nekļūdīga un pēc tās pakāpās uz 43. pozīciju. Pēc nākamās kontrolatzīmes Bendika pakāpās jau uz 40.pozīciju, tomēr pie kopvērtējuma punktiem viņai neizdevās tikt un finišs tika sasniegts 41. vietā, uzvarētājai zaudējot trīs minūtes un 25,3 sekundes.

Kā zināms, decembra sākumā Hohfilcenē Austrijā Bendika sprinta sacensībās izcīnīja 43.vietu, sasniedzot līdzšinējo karjeras augstāko rezultātu. Iedzīšanā viņa sestdien piedalījās otro reizi karjerā.

Cīņā par vadošajām vietām lielāko daļu distances ļoti pārliecinoši veica sprintā uzvarējusī Olga Podčufarova no Krievijas, kura trāpīja pirmajos 17 mērķus, tomēr pēdējos trīs šāvienus aizšāva garām. Vadību pēc ceturtās šaušanas pārņēma Jurlova, kura vienīgo kļūdu pieļāva pirmajā šaušanā, un finišēja kā pirmā.

Otro vietu pēdējos kilometros izrāva šveiciete Selīna Gasparīna, kura pēc sprinta bija tikai 16. pozīcijā un iedzīšanā arī pieļāva tikai vienu kļūdu. Viņai uzvarētājai zaudēja 12 sekundes, bet trešajā vietā vēl pēc sešām sekundēm finišēja Doroteja Vīrere no Itālijas.

Savukārt Podčufarova finišā guva tikai astoto vietu.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 679 punktiem saglabājusi šoreiz septīto vietu guvusī čehiete Gabriela Soukalova. Viņai ar 591 punktu seko Francijas sportiste Marī Dorēna-Abēra, kura sestdien finišēja tikai 26.pozīcijā, bet uz trešo vietu ar 564 punktiem pakāpusies Vīrere.

Turpinājumā sestdien plkst. 16:15 pēc Latvijas laika sāksies arī 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības vīriem. Arī šīs sacensības tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanāls.

Kā zināms, Andreja Rastorgujeva divas kļūdas šaušanā piektdien liedza viņam pacīnīties par augstu vietu desmit kilometru sprinta sacensībās, sportistam ierindojoties 36.pozīcijā. Uzvarētājam Simonam Šempam no Vācijas viņš zaudēja minūti un 15,9 sekundes, bet pirmie 60 sportisti, kuri piedalīsies iedzīšanas sacensībās, sprintā spēja finišēt divu minūšu robežās.

Tikmēr Ingus Deksnis sprintā ierindojās 101. vietā, bet Daumants Lūsa ieņēma 103. pozīciju 106 sportistu konkurencē. Abi Latvijas sportisti šautuvē pieļāva pa divām kļūdām katrs un iedzīšanai nekvalificējās.

Pasaules kausa kopvērtējumā ļoti pārliecinošs līderis ar 668 punktiem ir francūzis Martēns Furkads, kuram ar attiecīgi 516 un 479 punktiem seko norvēģi Tarjeijs Bē un Ēmils Hegle Svensens. Tikmēr Rastorgujevs ar 148 punktiem atrodas 33. vietā, no pirmā trīsdesmitnieka atpaliekot par 38 punktiem.

Kā zināms, pēc salīdzinoši neveiksmīga sezonas sākuma ceturtajā etapā Rastorgujevs sasniedza trīs sezonas labākos rezultātus. Savukārt piektajā etapā individuāli Rastorgujevam izdevās piedalīties vien 20 kilometru distancē, kurā pēc neveiksmīgas šaušanas viņš palika tikai 49. vietā.

Posma noslēgumā svētdien gaidāmas stafetes sacensības.

Pēc šī posma būs noslēdzies Pasaules kausa sezonas otrais trimestris. Februāra pirmajā pusē gaidāmi divi posmi Ziemeļamerikā, pēc tam marta pirmajā pusē Oslo apkārtnē, Holmenkollenē, risināsies pasaules čempionāts, bet sezona noslēgsies ar Pasaules kausa devīto etapu, kas notiks Hantimansijskā.

Kā zināms, Latvijas biatlona izlasē pavasarī notika lielas pārmaiņas un galvenā trenera amatā atgriezās Vitālijs Urbanovičs, turklāt viņam tagad palīdz kādreizējie valsts biatlonisti Ilmārs Bricis un Jēkabs Nākums. Tiesa, Rastorgujevs šovasar turpināja trenēties atsevišķi no pārējās komandas.

Pagājušajā sezonā Rastorgujevs Pasaules kausa kopvērtējumā guva 27. vietu, kas salīdzinājumā ar gadu iepriekš bija kritums par deviņām pozīcijām. Savukārt neviens cits Latvijas sportists pie Pasaules kausa ieskaites punktiem jau ilgāku laiku nav spējis tikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!