Foto: Sputnik/Scanpix
Latvijas biatlonistei Baibai Bendikai piektdien bija lēns solis trasē, kas viņai Kontiolahti notiekošā Pasaules kausa sezonas astotā posma 7,5 kilometru sprinta sacensībās lika ieņemt 62. vietu un tādējādi sportiste nekvalificējās sestdien gaidāmajai iedzīšanai.

Šaušanā Bendika pieļāva tikai vienu kļūdu, vienīgo mērķi neaizverot pirmajā ugunslīnijā. Otrajā šaušanā latviete ieradās vien 80. vietā, bet pēc tam viņa šāva nekļūdīgi, kas ļāva ievērojami pietuvoties pirmajam sešdesmitniekam. Tiesa, to Latvijas biatlonistei neizdevās sasniegt, noslēgumā ierindojoties vien 62. pozīcijā.

Bendika starp 94 dalībniecēm bija tikai 75. ātrākā.

Par piektdienas sacensību čempioni tika kronēta nekļūdīgi šāvusī norvēģiete Tīrila Ekhofa, kura par 18,3 sekundēm apsteidza šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Lauru Dālmeieri no Vācijas, kura šaušanā kļūdījās vienu reizi. Līdz ar to ir pārtrūkusi vācietes sešu uzvaru sērija.

Savukārt trešo vietu piektdien ieguva titulētā Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva, kura šaušanā arī bija nekļūdīga.

Bendika no uzvarētājas atpalika par divām minūtēm un 8,8 sekundēm.

Sievietēm Pasaules kausa kopvērtējumā Dālmeiere ir pirmā ar 1077 punktiem, bet viņai ar 939 punktiem seko čehiete Gabriela Koukalova, kura šoreiz bija 13. pozīcijā, kamēr trešā ar 873 punktiem ir somiete Kaisa Mekereinena, kura piektdien pie punktiem netika, jo ieņēma vien 49. pozīciju. Tikmēr Bendika ar 44 punktiem ieņem 67. vietu.

Kā ziņojām, Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien desmit kilometru sprinta sacensībās vīriešiem izcīnīja septīto pozīciju, bet vietu uz goda pjedestāla viņam maksāja pašā pēdējā šāvienā pieļauta kļūda.

Izcīnītā septītā vieta Rastorgujevam ir atkārtots otrais labākais sasniegums sezonā. Pirms tam šosezon viņš divās sacensībās bijis sestais.

Šī posma turpinājumā sestdien gaidāmas sacensības iedzīšanā, kamēr svētdien paredzētas stafetes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!