Foto: F64

Ļoti neveiksmīgi Pasaules kausa posmu Itālijā, Antholcā, ceturtdien sāka Latvijas biatloniste Baiba Bendika, 7,5 km sprintā paliekot ne tikai bez punktiem, bet arī neiekļūstot starp 60 labākajām sportistēm.

Bendika ar četrām kļūdām šaušanā ierindojās vien 63. vietā. Viņai jau distances sākumā nebija samērā ātrs solis, tad pirmajā šaušanā tika pieļauta kļūda, kas praktiski pārvilka svītru cerībām uz iekļūšanu starp 30 labākajām. Otrajā šaušanā viņa pieļāva vēl trīs kļūdas, kas viņu atmeta uz 81. vietu. Atlikušajā distances daļā Bendika spēja uzlabot savas pozīcijas, tomēr aizsniegties līdz 60. vietai un dalībai iedzīšanā nespēja.

Par posma uzvarētāju negaidīti kļuva precīzi šāvusī čehiete Marketa Davidova, kura par 1,7 sekundēm apsteidza Kaisu Makarainenu un par 3,5 sekundēm norvēģieti Martu Olsbu Reiselanu. Somietei un norvēģietei katrai bija pa vienai kļūdai, tomēr ar ātru slēpošanu nepietika uzvarai.

Tikai 0,7 sekundes no goda pjedestāla šķīra vācieti Lauru Dālmeieri, kura sacensībās startēja ar pēdējo, 97. numuru. Viņa šaušanā bija precīza un vēl pēc pēdējās šaušanas bija līdere, tomēr atlikušajā distances daļā pārsvaru zaudēja slēpojumā un viņai nācās samierināties ar ceturto pozīciju.

Līdz ar vājo sniegumu sprintā Bendikai otrajā posmā pēc kārtas sanācis startēt tikai vienā distancē. Šajā posmā vēl atlikušas 10 km iedzīšanas un 12,5 km masu starta distances, kurām viņai nav kvalificējusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!