Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas biatlonisti Baiba Bendika un Renārs Birkentāls svētdien Lencerheidē, Šveicē, izcīnīja 12. vietu Eiropas čempionāta pāru stafetē.

Latvijas duets visu mērķu aizvēršanai ņēma talkā 13 rezerves patronas, finišējot 37 minūtēs un 6,5 sekundēs. Bendikai bija nepieciešamas astoņas papildu patronas, bet Birkentālam - piecas.

Uzvaru izcīnīja norvēģi Jūni Arnekleiva un Endre Stremsheims, kuri šāva nekļūdīgi ar deviņu rezerves patronu palīdzību un finišēja 34 minūtēs un 34,7 sekundēs. Tikpat papildu patronas bija nepieciešamas vicečempioniem šveiciešiem Amī Basergai un Niklasam Hartveigam, kuri zaudēja 16,6 sekundes, bet trešo vietu ieņēma francūži Paula Botē un Emiljēns Klods, kuri izmantoja septiņas rezerves patronas un atpalika 21,0 sekundi.

Bendika un Birkentāls čempioniem zaudēja divas minūtes un 31,8 sekundes. No 29 startējušajiem pāriem finišēja 17.

Jauktajā stafetē Latvija ātri tika apsteigta par apli un ieņēma 18. vietu 22 kvartetu konkurencē.

Pirmajā ugunslīnijā Sanita Buliņa ņēma talkā divas rezerves patronas, bet otrajā vienu un trasē devās desmitajā pozīcijā. Sandra Buliņa stafeti saņēma 11.vietā, bet jau pēc pirmās šaušanas bija spiesta mērot trīs soda apļus.

Nākamajā ugunslīnijā vajadzēja ņemt talkā visas trīs papildu patronas, lai izvairītos no soda apļiem. Pēc atgriešanās trasē latviete bija 17. vietā, bet līdz stafetes nodošanai tika apdzīta par apli, tādējādi Aleksandrs Patrijuks un Edgars Mise nevarēja iziet uz starta.

Arī jauktajā stafetē uzvaru svinēja Norvēģija, kurai pirmo vietu sarūpēja Mārena Kirkēide, Karulīne Erdāla, Ērlenns Bjentegords un Vēbjerns Serums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!