Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošie biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Zviedrijā pasaules čempionātā ieņēma desmito vietu jaukto pāru stafetē.

Latvijas duetu iegāza samērā lēns stafetes sākums, bet pēc tam ar precīzu šaušanu izdevās ielauzties labāko desmitniekā.

Par pasaules čempioniem kļuva norvēģi Marte Ulsbū-Reiselanna un Johannes Tinjess Bē, kuri šaušanā izmantoja sešas papildus patronas. Norvēģiem uzvaru nodrošināja Bē precīzā šaušana pēdējā šaušanas reizē, kas ļāva aizbēgt no konurentiem. Otrā vieta tika itāļiem Dorotejai Vīrerei un Lukasam Hoferam, kuri, izmantojot piecas rezerves patronas, uzvarētājiem zaudēja 13,4 sekundes. Hofers pēdējā šaušanā izmantoja vienu papildus patronu, kas liedza pacīnīties par zelta medaļu.

Bronzas godalgas izcīnīja mājinieki Hanna Ēberga un Sebastjans Samuelsons. Mājinieki šaušanā izmantoja astoņas papildus patronas, uzvarētājiem zaudējot 20 sekundes.

Latvijas biatlonisti šaušanā izmantoja sešas papildus patronas, bet uzvarētājiem zaudēja minūti un 34,3 sekundes.

Bendika pēc starta iekārtojas pamatgrupas aizmugurē, pirmajā šaušanā izmantoja divas, otrajā – vēl divas, un stafeti Rastorgujevam viņa nodeva 21. vietā. Rastorgujevs savā pirmajā posmā katrā no šaušanām izmantoja pa vienai rezerves patronai, bet spēja pakāpties uz 13. vietu.

Bendika savā otrajā posmā, iztiekot bez papildus patronām, nosargāja 13. vietu, bet Rastorgujevs – arī iztiekot bez papildus patronām – no pēdējās šautuves izslēpoja devītais. Finiša taisnē stadionā viņu apsteidza čehs Onžejs Moravecs, kas lika Latvijas duetam samierināties ar desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!