Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas Biatlona federācija (LBF) esot izsmēlusi visas iespējas atrisināt domstarpības ar treneri Māri Čakaru un neredz iespējas ar viņu izlīgt, aģentūrai LETA teica LBF prezidents Kaspars Sakniņš.

Portāls "Delfi.lv" un Latvijas Televīzijas (LTV) sporta redakcija iepriekš vēstīja, ka federācijas un Čakara konflikta rezultātā trenerim netika izsniegta akreditācija starptautiskajām sacensībām. Čakara uzraudzībā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) sporta klubā trenējās Renārs Birkentāls, Annija Keita Sabule un Rūdis Balodis, kuriem tādējādi sezonas sākumā nebija iespēja startēt starptautiskajā apritē.

Intervijā LTV Sakniņš atklāja, ka Čakars esot pārkāpis ar ētiku saistītus jautājumus, taču plašāk viņa neakreditēšanas iemeslus neatklāja, tāpat kā cēloni šim LBF solim publiski neskaidroja arī pats treneris. Konflikta rezultātā NBS neturpinās savu biatlona programmu, kā rezultātā Birkentāls, Sabule un Balodis pārgājuši zemessardzes paspārnē.

Čakars intervijā LTV skaidroja, ka būtu gatavs sēsties pie viena galda ar biatlona federāciju un runāt par konflikta risināšanu, taču Sakniņš aģentūrai LETA teica, ka federācija visas iespējas esot izsmēlusi.

"Ja būtu bijuši gatavi to darīt, tad jau iepriekš būtu piekāpušies NBS aicinājumam un Māri atstātu par treneri. Esam vairākkārt to runājuši un izsvēruši, tāpēc ar Māri neturpināsim sadarbību. Piedāvājām savus risinājumus, bet NBS sporta klubam tie nešķita pieņemami. Šobrīd neredzam iespēju, ka varētu kādā veidā sadarboties ar Māri. Esam izvēlējušies iet citu ceļu," komentēja Sakniņš.

LBF meklējot iespējas, lai Birkentāls, Sabule un Balodis nepaliktu pilnībā bez atbalsta, jo, pametot armijas sporta klubu, viņi zaudējuši ikmēneša atalgojumu. Birkentāls ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) "sudraba" sastāvā, bet Sabule un Balodis - "bronzas" sastāvā, taču LOV nodrošina tikai atbalstu sporta medicīnas, atjaunošanās un rehabilitācijas jomā.

Plānots, ka perspektīvais juniors Birkentāls šonedēļ aizvadīs sezonas pirmās Pasaules kausa sacensības. Pokļukā bez viņa startēs arī Andrejs Rastorgujevs, Baiba Bendika, Sanita Buliņa, Aleksandrs Patrijuks un Sandra Buliņa, tādējādi Latvija nedēļas nogalēs piedalīsies abās jauktajās stafetēs. Savukārt nākamajā nedēļā Rūpoldingā Latvijas komandai varētu pievienoties vēl divi biatlonisti, lai latvieši varētu piedalīties stafetēs vīriešiem un sievietēm, kur katrā izlasē nepieciešami četri sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!