Foto: DELFI
Latvijas Biatlona federācija (LBF) piesaistījusi ģenerālsponsoru, kas īpaši atbalstīs valsts vadošo sportistu Andreju Rastorgujevu, informēja Latvijas Biatlona federācijas (LBiF) ģenerālsekretāre Anna Jermolajeva.

Sadarbības partneris tiks prezentēts trešdien plkst.15 Olimpiskā Sporta centra (Grostonas iela 6b) otrajā stāvā gaidāmajā preses konferencē.

Kā pirmdien laikrakstā "Diena" publicētajā intervijā izteicās LBiF viceprezidents Gundars Upenieks, federācija ir līguma sagatavošanas stadijā ar kādu banku par Rastorgujeva atbalstu.

"Tādā gadījumā par trim ceturtdaļām Andreja vajadzības tiktu nosegtas un mums atliktu dabūt klāt tikai trūkstošo mazumiņu," izteicās Upenieks, liekot manīt, ka pirms šī līguma noslēgšanas pat nebija nodrošināts finansējums gaidāmās sezonas otrajai pusei.

Pirms mēneša Rastorgujevs atklāja, ka viņam, lai aizvadītu pilnvērtīgu nākamo sezonu, vēl trūkst 80 000 eiro, bet treneris Intars Berkulis iepriekš bija paudis, ka, lai pilnvērtīgi sagatavotos, sportistam sezonā būtu nepieciešami vismaz 120 000 eiro.

Iepriekšējās sezonas Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā Rastorgujevs izcīnīja 16.vietu, kas ir Latvijas sportistu trešais visu laiku augstākais panākums.

Pasaules kausa sacensībās 26 gadus vecais Rastorgujevs iepriekšējā sezonā astoņās sacensībās iekļuva labāko desmitniekā. Savukārt Soču olimpiskajās spēlēs viņam sekmīgākā bija devītā vieta 12,5 kilometru iedzīšanas distancē.

Jaunā biatlona sezona sāksies 30.novembrī, kad Estersundā sāksies Pasaules kausa pirmais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!