Foto: Reuters/Scanpix
Saistībā ar līdzdalību krāpniecībā ar dopinga analīzēm Starptautiskajā Biatlona savienībā (IBU) Austrijas policija aizdomās tur 12 personas, kuru vidū var būt arī aktīvie sportisti, atsaucoties uz Austrijas policiju, ziņo Norvēģijas raidsabiedrība NRK.

Desmit personas tiek turētas aizdomās par mahinācijām ar dopinga analīzēm, divas — par korupciju. Policija nenoliedz, ka viņu vidū ir arī Krievijas un citu valstu biatlonisti.

"Divas personas tiek turētas aizdomās tikai par koruptīvām darbībām. Viņi saņēmuši kukuļus, lai neveiktu savus profesionālos pienākumus," NRK informējusi policijas preses pārstāve Ingrīda Mašla-Klausena.

IBU prezidents, norvēģis Andreass Besebergs tiek turēts aizdomās par finansiāliem pārkāpumiem.

Izmeklēšana notiek saistībā ar 2017. gada pasaules čempionātu, kā arī pārkāpumiem, kas notikuši, sākot ar 2012. gadu.

Austrijas policija četrās kratīšanās esot ieguvusi tik daudz materiālu, ka darbs ar tiem aizņems vairākus mēnešus, atklāja Mašla-Klausena. Izmeklēšana notiek sadarbībā ar Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) un tās ziņotāju, bijušo Maskavas antidopinga laboratorijas vadītājuGrigoriju Rodčenkovu.

Kā pagājušonedēļ ziņojām, IBU mītnē Austrijā un Beseberga mājā tika veikta kratīšana. Uz izmeklēšanas laiku no amata atkāpās IBU prezidents, norvēģis Andreass Besebergs, kurš esot piesedzis Krievijas sportistu dopinga gadījumus, kā arī organizācijas ģenerālsekretāre Nikola Reša. Viņa pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmuma pametusi arī posteni SOK 2022. gada olimpisko spēļu koordinācijas komisijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!