Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls piektdien izcīnīja 38.vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās desmit kilometru sprinta distancē, kas ir viņa karjeras labākais sasniegums IBU kausā, bet Rūdis Balodis ierindojās 55.vietā, abiem izpildot dalības normatīvu Pasaules kausā, kamēr sieviešu sacensībās labākais sniegums karjerā padevās Sandrai Buliņai.

Birkentāls pieļāva vienu kļūdu otrajā šaušanā un no uzvarētāja krieva Antona Babikova atpalika divas minūtes un 10,7 sekundes.

Arī Balodis pieļāva vienu kļūdu šaušanā stāvus, ierindojās 55.vietā un no Babikova, kurš šāva nekļūdīgi, atpalika par divām minūtēm un 49,9 sekundēm.

Abi Latvijas biatlonisti atkārtoti izcīnīja tiesības startēt Pasaules kausa izcīņas posmos.

Birkentāla rezultāts atbilst 89,21 IBU kvalifikācijas punktam, bet Baloža - 110,50 IBU kvalifikācijas punktiem.

Lai startētu Pasaules kausa posmos, nepieciešams rezultāts, kas punktu ekvivalentā ir vienāds ar 125 IBU kvalifikācijas punktiem vai mazāks.

Otro vietu izcīnīja Filips Annešens, kurš trešdien uzvarēja supersprintā. Ar vienu kļūdu šaušanā viņš no Babikova atpalika 0,9 sekundes. Trešais ar vienu "pūdeli" finišēja mājinieks Hovars Bogetveits.

Startēja 118 biatlonisti.

Sprinta sacensībās sievietēm labākā no Latvijas pārstāvēm bija Sandra Buliņa, kura vienreiz kļūdījās guļus šaušanā un finišēja trīs minūtes un 11 sekundes aiz uzvarētājas krievietes Anastasijas Ševčenko, kura šautuvē sašāva visus desmit mērķus.

Ieņemtā 58.vieta ir sportistes līdz šim labākais sasniegums IBU kausa sacensībās.

Inese Golubeva pēc vienas kļūdas pirmajā šautuvē otrajā trīsreiz raidīja lodi garām mērķim, finišējot 89.vietā un uzvarētājai zaudējot sešas minūtes un 39,9 sekundes.

Līva Šahno bija to triju biatlonistu skaitā, kas uz starta nedevās.

99 sportistu konkurencē uz goda pjedestāla kāpa tikai perfekti šāvušās biatlonistes. Otrā 1,2 sekundes aiz uzvarētājas bija mājiniece Karulīnes Erdālas, bet trešā - francūziete Pola Botē.

Pagājušajā nedēļā Starptautiskā Biatlona federācija (IBU) paziņoja, ka pirms starptautiskās biatlona sezonas sākuma 98% komandu pārstāvju ir vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19.

Pārējiem 2% sportistu, treneru, komandu amatpersonu un tehnisko darbinieku, kuri nav vakcinēti vai izslimojuši ar Covid-19, ik pēc 72 stundām jāveic PĶR testi.

Nākamie divi IBU kausa etapi decembrī notiks Austrijas trasē Hohfilcenē un Francijas trasē Ansi/Legrānā-Bornānā. Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!