Foto: AFP/Scanpix
Latvijas jaunajam biatlonistam Ingum Deksnim tikai divas kļūdas pēdējā šaušanā liedza pacīnīties par pirmo sešinieku Eiropas čempionātā (EČ) junioriem, kas ceturtdien sākās Slovēnijā.

Deksnis 15 kilometru individuālajā distancē ierindojās augstajā 17.vietā, taču, visticamāk, būtu starp labākajiem sešiem, ja vien nebūtu nopelnījis divas soda minūtes, pēdējo reizi iegriežoties ugunslīnijā.

Latvijas sportists no uzvaru guvušā baltkrieva Viktora Krjuko atpalika par četrām minūtēm un 8,7 sekundēm, bet no labāko sešinieka viņu šķīra pusotra minūte. Savukārt Krjuko par minūti un 15 sekundēm pārspēja Antonu Dudčenko no Ukrainas, bet bronzas medaļu ieguva Kazahstānas sportists Romans Jeremins.

Pēc pirmās šaušanas Deksnis ieņēma 17.pozīciju, taču pēc otrās jau bija pacēlies uz piekto pozīciju, kuru ieņēma arī pēc trešās viesošanās šautuvē. Pirmajās trīs šaušanas reizēs 20 gadus vecais sportists bija nekļūdīgs, taču pēc tam pieļautās divas kļūdas viņu atsvieda uz 18.vietu. Līdz finišam Deksnis gan spēja pakāpties vienu pozīciju augstāk.

Otrs Latvijas biatlonists Vladislavs Ņedaivodins pieļāva piecas kļūdas šaušanā, kas viņam deva 53.vietu 98 dalībnieku konkurencē. No uzvarētāja viņš atpalika gandrīz astoņas minūtes.

Ceturtdien izcīnītais rezultāts gan nav labākais sasniegums Dekšņa karjerā, jo pirms diviem gadiem Deksnis pasaules čempionātā junioriem individuālajā distancē ieņēma 16.vietu, bet iedzīšanas sacensībās viņš bija pat astotais. Šosezon Deksnis piedalījās arī vairākos Pasaules kausa posmos, kur labākais rezultāts bija 84.vieta sprintā Pokļukā, kur tagad norisinās Eiropas junioru čempionāts. Viņš startēja arī pasaules čempionātā, kur pārstāvēja Latviju vīru stafetē.

Ceturtdien sacensības sāks arī juniores, startējot 12,5 kilometru individuālajā distancē. Latviju sacīkstēs pārstāvēs Krista Razgale, Ieva Pūce un Patrīcija Eiduka.

Eiropas čempionātā junioriem, kas reizē ir arī Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) junioru kausa izcīņas ceturtais posms, dalībnieki sestdien startēs sprintā, bet svētdien dalīs medaļas iedzīšanas distancēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!