Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks trešdien ierindojās 26.vietā Čehijā notiekošā Eiropas atklātā čempionāta junioriem 15 kilometru individuālajā distancē.

Sacensībās Latvijas vienīgais pārstāvis ierindojās 27.vietā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē viņš tika klasificēts 25.pozīcijā.

Patrijuks bija nekļūdīgs pirmajā un trešajā šaušanā, bet otrajā un ceturtajā viņš pieļāva pa vienai kļūdai. Sacensību ievadā Latvijas pārstāvis bija ap labāko desmitnieku.

Finišā Patrijuks par piecām minūtēm un 12,5 sekundēm zaudēja uzvaru izcīnījušajam igaunim Renē Zaknam, kurš šāva ar vienu kļūdu, savukārt igaunis par 21,7 sekundēm apsteidza krievu Ivanu Aļehinu. Ar divām kļūdām šāvušais krievs trešās vietas ieguvēju Viktaru Kriuko no Baltkrievijas, kurš arī šāva ar divām kļūdām, apsteidza par 5,9 sekundēm.
Finišu sasniedza kopumā 75 sportisti.

Pirms tam trešdien 12,5 kilometru individuālajā distancē juniorēm Latvija nebija pārstāvēta, bet par čempioni kļuva krieviete Anastasija Jevšuņina.
Eiropas čempionāta turpinājumā ceturtdien notiks individuālo distanču sacensības vīriešiem. Čempionāts ilgs līdz 4.februārim.

Pēc Eiropas čempionāta planētas labākie biatlonisti startēs Soču olimpiskajās spēlēs, kurās Latviju pārstāvēs Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne, bet pēc tam notiks atlikušie trīs Pasaules kausa posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!